Ayvacik Göleti Iki Ilçeye Günlük 26 Bin Metreküp Içme Suyu Saglayacak

Tekirdag’in Saray ilçesindeki Ayvacik Göleti Ayvacik Göleti Isale Hatti ve Aritma Tesisleri çalismasinda sona yaklasilirken, tesis tamamlandiginda Saray ve Kapakli ilçelerine günlük 26 bin metreküp içme suyu saglayacak.

Ayvacik Göleti Iki Ilçeye Günlük 26 Bin Metreküp Içme Suyu Saglayacak
Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için çalisiyor. Tekirdag ve ilçelerinde son dönemde yapilan su yapilarinin artmasi bölgedeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde de önemli rol oynuyor. Tekirdag’in Saray ilçesindeki Ayvacik Göleti Ayvacik Göleti Isale Hatti ve Aritma Tesisleri’nde çalismalarin devam ettigini açiklayan DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Tekirdag Saray Ayvacik Göleti Ayvacik Göleti Isale Hatti ve Aritma Tesisleri isi çerçevesinde projenin önemli asamalarindan birisi olan isale hattinin 26 kilometrelik kismi tamamlanmistir. Aritma tesisi, kolektör hatti ve depo imalatlarinda ise çalismalar tüm hiziyla devam etmektedir” dedi.

Akca, “Içme suyu üretimi maksadiyla insa edilen Saray Ayvacik Göleti Ayvacik Göleti Isale Hatti ve Aritma Tesisleri’nin tamamlanmasiyla 26 bin metreküp/gün kapasiteli aritma tesisi, 2 adet depo, 3 adet terfi merkezi ve 28 kilometrelik isale hatti yapimi tamamlanacaktir. Saray ve Kapakli ilçelerine bagli yerlesim yerlerine günlük 26 bin metreküp içme suyu saglanacaktir” dedi.

Kaynak: İHA