Anne Ayi Ve Yavrulari, Patlayan Flaslara Aldirmadan Karnini Doyurdu

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde aç kalan anne ayi ve 3 yavrusu, ilçe mezbahanesine kadar indi. Doga fotografçisinin flaslarina aldiris etmeyen anne ve yavrulari çöpten karinlarini doyurdu.

Anne Ayi Ve Yavrulari, Patlayan Flaslara Aldirmadan Karnini Doyurdu
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde anne ayi ve 3 yavrusu, açliklarini gidermek için gece geç saatlerde ilçe merkezinde bulunan mezbahaneye kadar indi. Doga Fotografçisi Ayhan Özdemir ise orada ayilari bekledi. Mezbahanenin konteynerinden hayvan sakatatlari ile iç organlarini çikarak ayilar, Özdemir’in çekimlerine aldiris etmeden karnini doyurdu. Uzun süre karinlarini doyurmakla ugrasan ayilar, daha sonra ilçe merkezinden ormanlik alana giderek gözden kayboldu.

Ayilarin fotograflarini çekmek için Pülümür ilçesine geldigini aktaran Doga Fotografçisi Ayhan Özdemir, “Çok güzel kareler var. Burada bir mezbahane var. Buraya gelen ayilari görüntülemeye geldik. Anne ayi ve 3 yavrusu çok güzel kareler sundu. Geldigim için çok mutluyum. Böyle güzel bir cografyada bu kareleri görmek, hayvanlari izlemek gurur verici. Insanlar tarafindan yirtici olarak biliniyorlar. Çogu zamanda korkulur ama biz bugün saatlerce görüntüledik. Hiçbir zararini görmedik. Dogamizda yasayan canlilara dokunulmadigi sürece hepsi zararsiz. Lütfen gereken özveriyi ve dikkati gösterelim” dedi.

Kaynak: İHA