Gayrimenkul Kredili Mi Pesin Mi Alinmali

Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yeni giris yapan Better Homes and Gardens Türkiye Real Estate (BHGRE Türkiye) uzmanlari, gayrimenkul alacaklara tavsiyede bulundu.

Gayrimenkul Kredili Mi Pesin Mi Alinmali
Amerika menseili dünyada yüz yillik emlak tecrübesi ile geçtigimiz ay Türkiye pazarina giren BHGRE Türkiye uzmanlari gayrimenkul alacaklarin kafasini kurcalayan ‘kredi ile mi yoksa pesin mi almaliyim?’ sorusunu cevabini yanitladi.

BHGRE Türkiye gayrimenkul uzmanlari, Türkiye’de konut kredisinin sikça kullanildigini belirtti.

Uzmanlar, ipotekli satis olarak isimlendirilen kredili satislarin yatirimci için daha avantajli oldugunun altini çizerek, Türkiye’de son dönemde yapilan kredi kampanyalarina bagli olarak degisen kredi faiz oranlarina ragmen en karli gayrimenkul yatiriminin kredili olarak yapildigini söyledi.



Kredili gayrimenkul almanin dezavantajlari

Uzmanlar, pesin gayrimenkul alimina göre kredi ile gayrimenkul alirken yasanabilecek tek dezavantajin bankalardaki onay süreçlerinden kaynaklandigini söyledi.

BHGRE Türkiye uzmanlari bankanin ekspertiz raporu ve kredi onay süresinin uzamasi disinda yasanabilecek baska bir olumsuzluk olmadiginin da altini çizerek, bu süreçleri hizlandirmak için artik Türkiye’de e-ipotek, hizli ekspertiz, online basvuru gibi teknolojik yöntemlere basvuruldugunu belirtti.

Kredi ile gayrimenkul almanin avantajlari

Taksitli ödeme imkani ile pek çok kisinin ev sahibi olmasina firsat veren konut kredilerinin gelece dönük karli yatirimlar oldugunu belirten uzmanlar, banka tarafindan tasinmaza yapilan eksper incelemesinin alici adayinin alacagi ev hakkinda satistan önce detayli bilgi sahibi olabilmesine imkan tanimasin da ayri bir avantaj oldugunun altini çizdi.
Kaynak: İHA