Yozgat'ta Ihtiyaç Sahipleri Için 500 Koyun Kesildi

Avusturya Viyana Uluslararasi Demokratlar Birligince, “Gurbetten Silaya” projesi dogrultusunda “Bu Kurbanda da Tebessüme Hissedariz” slogani ile Yozgat’ta 500 küçükbas hayvanin kesimini yaptirilarak bin 500 ihtiyaç sahibi aileye dagitimini gerçeklestirildi.

Yozgat'ta Ihtiyaç Sahipleri Için 500 Koyun Kesildi
Sorgun pazar yerinde gerçeklestirilen etkinlikte kesilen yaklasik 500 küçükbas kurbandan elde edilen etler, posetlenerek ihtiyaç sahibi aileler dagitildi. Daha önce Ramazan Bayraminda yetim ve öksüz çocuklarin ailelerinin ihtiyaçlarini karsilayan Avusturya Viyana Uluslararasi Türk Demokratlar Birligi, bu kez de Kurban Bayraminda ihtiyaç sahibi aileleri unutmayarak ailelerin kurban ihtiyacini karsiladi.

Kurban kesimine katilan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Baser, “Gurbetten Sila’ya bir tebessüm gönderilim diye bugün itibariyle toplam 460 küçükbas hayvani bagislayan Baskanimiz Mahmut Koç’a tesekkür ediyorum. Burada da insallah yine öksüz ve yetim 1500 aileye kurbanin etlerini dagitmis olacagiz. Amacimiz vatandaslarimizi memnun edebilmek. Bayram da paylasmak olan ve rabbime yaklasma olan Kurban Bayraminda, bu vesileyle de fakir ve zengin ayirt edilmeden ayni sofrada bulusturabilmektedir. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum" dedi.

Yozgat’ta 500 kurban kesimini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Avusturya Viyana Türk Demokratlar Birligi Baskani Mahmut Koç, "Ramazan ayinda yetim çocuklarimiz için bir program yapmistik. Yetim gülerse dünya güler isimli. Yine yoksul ailelere yetim ailelere kurban bagisi yapalim dedik. Birlik olarak Yozgat’ta 500 adet kurban bagisi yaptik. Su anda burada kesilip bin 500 ihtiyaç sahibi ailelere dagitiliyor. Ayrica arefe gününde de yüz çocugumuzun kiyafet ihtiyaçlarini giderdik. Mutluyuz. Gurbetten silaya bir yardimimiz olsun, kardeslik baglarimiz artsin istedik. Yüzlerce aileyi mutlu olarak gördük, biz de mutlu olduk. Bu organizasyonu diger yillarda da yapmayi düsünüyoruz. Çok güzel bir duyguydu. Su anda yaptigimiz isin ne kadar güzel bir is oldugunu gördük. Burada ailelerin sevincini görünce daha da mutlu olduk. Onlari sevindirmek ayri bir duyguydu" seklinde konustu.

Fatma Satir adli vatandas, "Kurban kesememistik, yurt disindaki kardeslerimize çok tesekkür ederiz. Rabbim bagislarini kabul etsin. Bu bayramda çoluk çocuk hep birlikte kurban bize de nasip oldu, çok mutlu olduk" ifadelerine yer verdi.

Mücevher Arslan isimli vatandas ise, “Sebep olanlardan da kurban kesenlerden de rabbim razi olsun. Biz kurban kesememistik, maddi durumumuz yoktu. Çok mutlu olduk. Rabbim razi olsun.” dedi.

Kaynak: İHA