Evlat Nöbetindeki Aileler Gözyaslari Arasinda Çocuklarinin Bayramini Kutladi

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti bin 40’nci gününe girdi. Aileler, gözyaslari arasinda evlatlarina çagrida bulunarak bayramlarini kutladi.

Evlat Nöbetindeki Aileler Gözyaslari Arasinda Çocuklarinin Bayramini Kutladi
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan ailelerin evlat nöbeti bin 40’nci gününe girdi. Buruk bayram geçiren aileler, evlatlarina gözyaslari arasinda çagrida bulunarak bayramlarini kutladi.

Evlat nöbetinde olan baba Celal Begdas, tam yedi bayramdir evladindan uzak oldugunu söyledi.

Konusacak kelime bulamadiklarini aktaran Begdas, “HDP’lilerin hepsi içeridedir. Hepsi keyiflerinde. Bizim çocuklari orada, bizi de burada perisan etmisler. Allah, hakkimizi onlara birakmasin. Kim bu çocuklara sebep olmussa Allah, aynisini onlarin basina getirsin. Buradan bütün Müslüman aleminin bayramini kutluyorum. HDP’nin ki kutlu olmasin. Hiçbir zaman da helal etmeyecegim. Benim oglumu HDP götürdü. Bütün çocuklarin bayrami kutlu olsun; ama gelsinler. Halimize baksinlar, bayram yapamiyoruz. Biz, bitmisiz, gelsinler. Bu hasret bitsin, yeter artik. Ne diye oraya gitmisler? Ne amaçla gitmisler? Ben Kürt’üm, Kürtlügümü hiçbir zaman inkar etmemisim” dedi.

2010 yilinda Agri’nin Dogubayazit ilçesinde terör örgütü PKK yandaslari tarafindan 13 yasindayken kaçirilan oglu Emrah için Istanbul’dan eyleme gelen anne Aynur Panay, oglunu özledigini, 10 bayramdir perisan oldugunu ifade etti.

Hem de evde, hem de burada sikinti çektigini aktaran Panay, “HDP’den oglumu istiyorum. HDP oglumu götürüp PKK’ya vermis. Allah rizasi için bana çocugumu göndersinler. Allah korkusu sizde yok mu? Çocugumu gönderin” diye konustu.

Kaynak: İHA