Bakan Kurum Bayram Namazini Konya'da Kildi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Kurban Bayrami namazini Konya’da kildi. Bakan Kurum, Konya’da Dr. Ekrem Karakaya’ya yapilan silahli saldiriyi lanetleyerek, “Ekrem hocamiza Allah’tan rahmet, Konya’miza, saglik camiamiza, memleketimize bassagligi diliyorum” dedi. Bakan Kurum, tüm sehitleri rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirterek, salgin sürecinde ayri kalinan günler yasandigini, o sürecin ardindan bugün bayram namazini kilip kucaklastiklarini söyledi.

Bakan Kurum Bayram Namazini Konya'da Kildi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, ziyaretler için geldigi Konya’da bayram namazini Kapu Camii’nde kildi. Namaz çikisinda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Bakan Kurum, tüm Islam aleminin Kurban Bayrami’ni tebrik ederek sözlerine basladi.

Bu haftaya ve Kurban Bayrami’na buruk girdiklerini belirten Bakan Kurum, “Üzücü bir hadise yasadik. Konya’da Sehir Hastanesinde görev yapan Ekrem Karakaya hocamizi kaybettik. Ekrem hocamiz mesai saatlerinin disinda dahi vatandasimiz için, milletimiz için yardima kosan, onlara sifa bulmaya çalisan ve kardesligiyle, yardimseverligiyle, hastalara uzattigi eliyle gerçekten hem Konya’mizda hem de Sehir Hastanemizde önemli bir degerimizdi. Aslinda bundan önceki görev yaptigi sehirlerde de ayni etkiyi, ayni gönül birligini saglamis bir kardesimizdi. Ben Ekrem hocamiza Allah’tan rahmet diliyorum. Konya’miza, saglik camiamiza, hemsirelerimize, doktorlarimiza, tüm memleketimize bassagligi dileklerimi iletiyorum. Tabii bu menfur saldiriyi lanetliyoruz, kiniyoruz. En siddetli sekilde kiniyoruz. Görevi basinda hizmet eden, vatandasimizin, milletimizin yardimina kosan ve bu kutlu görevi isleyen kardesimize hunharca bir saldiri gerçeklestirildi.

Sorumlularla alakali, sorunlarla alakali her türlü çalismayi valiligimiz, bakanligimiz bilfiil yakinen takip ediyor. Saglik camiamizla alakali da süreci gerek Saglik Bakanligimiz, gerek meclisimiz, gerekse bu noktada bizler yakinen takip ediyoruz ve sürecin destekçiyiz. Bugüne kadar buna iliskin birçok düzenlemeyi Saglik Bakanligimiz meclisimizle birlikte gerçeklestirdi. Bu ihtiyaçlar çerçevesinde de yapilacak tüm düzenlemelerin yapilacagini ifade etmek isterim. Konya’mizda gerçeklesmis olmasindan da büyük bir üzüntü duyuyorum. Konya’miz birligin, kardesligin, hosgörünün memleketi ve hosgörünün memleketinde, hosgörülü insanlarin memleketinde böylesi menfur bir olayin yasanmasini da tekrar siddetle kiniyoruz” dedi.



“Tüm sehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz”

Geçtigimiz günlerde Pençe Kilit Operasyonu’nda 3 askerin sehadet serbetini içtigini hatirlatan Kurum, “Muhammet Mustafa Koca, Ömür Ertugrul Sari ve Murat Yildirim kardeslerimiz vatani için, bayragi için, ezani için sehadet serbetini içti. Yurdumuzu yasatmak için can veren tüm sehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Allah onlari basimizdan eksik etmesin. Yurdumuzu yasatmak, ezanimizi dindirmemek, bayragimizi göklerden indirmemek adina mücadele eden sehitlerimizin kanlarinin yerde birakilmayacagini burada bir kez daha ifade etmek isterim” seklinde konustu.



“Kardeslerimizle, hemsehrilerimizle kucaklastik”

Aradan geçen 2 yillik zaman sonrasinda artik hac ibadetinin yapildigini aktaran Kurum, “Kardeslerimiz bugün insallah kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirecek. Allah haclarini kabul eylesin. Bu manada da Allah bizi sevdiklerimizden uzaklastirmasin diyorum. 2 yillik süreç geçti. Salgin sürecinde musafaha edemedigimiz günleri yasadik. Kucaklasamadigimiz günleri yasadik. Hac vazifesini gerçeklestiremedigimiz günleri yasadik. Hamdolsun ki bugün bayram namazimizi kildik. Musafahamizi yaptik. Kardeslerimizle, hemsehrilerimizle kucaklastik. Bir kisim kardesimiz de hac vazifesini yerine getiriyor. Tabii kurban kulun rabbine yaklasmasidir, teslimiyetidir. Bu manada da hep birlikte rabbimize teslim olmak için mücadele ediyoruz. Birligin, kardesligin, hosgörünün memleketi Konya’dan Kapu Camii’nde kildigimiz namaz sonrasinda burada kardeslerimizle kucaklasiyoruz” dedi.



“Eser üretme anlayisiyla is yapmaya, hizmet etmeye devam edecegiz”

Konya’nin birçok alimin yetistigi bir memleket oldugunu ifade eden Kurum, “Konya’miza, hemsehrilerimize, ecdadimiza hizmet etmekten dolayi büyük bir onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Burasi payitaht ve bu payitaht çerçevesinde gönül sultanlarimizin burada memleketimize, topraklarimiza hizmet verdigi bir vatandir. Bu vatan topragi kutsaldir. Nice alimlerin yattigi ve bu çerçevede tüm dünyaya hizmet ettigi bir vatan topragidir. Bizlere düsen de ruhlarini sad etmek, hatiralarini en güzel sekilde yasatmaktir. O anlayisla da Konya’mizin her ilçesinde, her mahallesinde bu hizmetleri yapmaya gayret gösteriyoruz. Vatanimiz için, bayragimiz için, sehitlerimiz için gazilerimiz için mücadeleyi veriyoruz. Allah’in izniyle degerli hemsehrilerimizin, vatandaslarimizin, milletimizin destekleriyle yapmaya da devam edecegiz. Hocalarimizi, padisahlarimizi, sultanlarimizi yad edecegimiz tarihi eserlerimizi gün yüzüne çikaracagimiz nice eserlerimizi yapiyoruz. Insallah yapmaya da devam edecegiz. Sunu iyi bilsinler ki 2022 yili Konya’da baslatmis oldugumuz hizmetlerin teslim edildigi, bitirildigi, vatandasimizin hizmetine sunuldugu yil olacaktir. Hizmet askiyla, eser askiyla, eser üretme anlayisiyla is yapmaya, hizmet etmeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Her bayramda oldugu gibi bu bayramda da sehitleri, gazileri anacaklarini, ziyaret edeceklerini anlatan Kurum, “Akrabalarimiza ugrayacagiz, hastalarimiza ulasacagiz. Yardim bekleyen birçok kardesimize insallah yardim edecegiz. Küsleri baristiracagiz, darginlari baristiracagiz ve insallah Kurban Bayrami’ni en güzel sekliyle hep birlikte idrak edecegiz. Kurbanlarimiza eziyet etmeden kurban ibadetinin gerçeklestirilmesini temenni ediyorum. Yine bu manada çevre temizligine dikkat edilmesini, hayvanlarimiza eziyet etmeden kurban ibadetinin gerçeklestirilmesini, belediyelerimizin göstermis oldugu alanlarda kurban kesimlerinin yapilmasini da aziz milletimizden istirham ediyorum. Tüm milletimizin, hemsehrilerimizin Kurban Bayrami’ni tebrik ediyor ve büyüklerimizin ellerinden öpüyoruz. Sehit yakinlarimizin, annelerimizin, babalarimizin ellerinden öpüyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA