Adana'da 7 Ayri Hirsizlik Olayina Karisan 2 Zanli Tutuklandi

Adana’da 7 ayri hirsizlik olayina karisan 2 zanli tutuklanirken, zanlilarin hirsizlik anlarina iliskin kamera görüntülerinde apartmanlara sanki orada oturuyormus gibi ellerinde poset içinde ekmekle gelmeleri dikkat çekti.

Adana'da 7 Ayri Hirsizlik Olayina Karisan 2 Zanli Tutuklandi
Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü’ne bagli Hirsizlik ve Yankesicilik Büro Amirligi ekipleri, kent merkezinde bir ay içerisinde yasanan hirsizlik olaylariyla ilgili çalisma baslatti. Ekipler, 7 ayri hirsizlik olayinda süphelilerin; kapi kilitlerini kirarak ya da demir sebekelerden balkonuna tirmanarak girdikleri evlerden 5 dizüstü bilgisayar, 2 cep telefonu, 20 kol saati, 20 bin lira ve yaklasik 100 bin lira degerinde ziynet esyasi çaldiklarini belirledi. Hirsizlik olaylarinin yasandigi bölgelerdeki güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen polis, süphelilerin, hirsizlik suçundan kaydi bulunan Sahin Y. ile Muhammed D. oldugunu tespit etti. Ekipler, adreslerine düzenlenen operasyonda süphelileri gözaltina aldi. Emniyete götürülen süphelilerin, Çukurova ilçesi Mahfesigmaz Mahallesi’nde hirsizlik için gittikleri bir apartmana girdigi anlar güvenlik kamerasina yansidi. Görüntülerde, süphelilerden birinin dikkat çekmemek için apartmana ekmekle girdigi, digerinin ise yüzünü semsiyeyle gizledigi anlar yer aldi.

Emniyetteki sorgularinda suçlarini kabul eden süpheliler, sevk edildikleri adliyede çikarildiklari mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA