Vali Karadeniz 'Meslek Liseleri Nitelikli Eleman Ihtiyacini Karsiliyor'

Manisa’nin Salihli ilçesindeki Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulunan Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Meslek Liseleri’nin nitelikli eleman ihtiyacini karsiladigini söyledi.

Vali Karadeniz 'Meslek Liseleri Nitelikli Eleman Ihtiyacini Karsiliyor'
Salihli’yi ziyaret eden Vali Karadeniz, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütesebbis Heyeti toplantisina katildi.

Vali Yasar Karadeniz baskanliginda Salihli OSB’nin idari hizmet binasinda gerçeklestirilen toplantiya Kaymakam Mehmet Kamil Saglam, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ibrahim Yüksel, Salihli OSB Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ile Salihli OSB mütesebbis heyet üyeleri katildi.

Salihli Organize Sanayi Bölgesi faaliyetleri ve endüstriyel nitelikli atiksu aritma tesisi hakkinda bilgi verilen toplantida, 2021 yili Yeminli Mali Müsavir Raporu, 2021 yili Denetçi Raporu ve 2022 yilina ait güncel durum degerlendirmesi yapildi.

Salihli OSB’de üretim yapan firmalarin basta AB ülkeleri olmak üzere ABD, Misir, Avusturalya, Malezya ve Orta Dogu ülkeleri olmak üzere dünyanin birçok ülkesine ihracat yaptigini belirterek, alinan kararlarin Salihli için hayirli olmasini temenni etti.

“Meslek Liseleri çok önemli”

Vali Yasar Karadeniz, Salihli Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemelerde bulundu. Okulda hayirsever is insani tarafindan yaptirilan atölyeleri ve materyalleri inceleyen Vali Karadeniz, okulda sanayici ile birlik içinde güzel bir çalisma yaptigina dikkat çekerek “Sanayi de temel problemlerinden biri yeterince nitelikli eleman bulunmamasi. Ihtiyaç duyulan nitelikli eleman ihtiyacini da meslek liselerimiz araciligiyla karsiliyoruz. O yüzden özellikle bir sanayi sehri olan ilimiz için meslek liselerimiz son derece önemli. Yapilan bu çalisma Salihli’yi nitelikli eleman yetistirme konusunda birkaç adim öne geçirecektir. Hayirseverlerimize egitime sagladiklari önemli katkilar dolayisiyla tesekkür ediyorum” dedi.

Ziyarette Vali Karadeniz’e, Salihli Kaymakami Mehmet Kamil Saglam, Il Milli Egitim Müdürü Mustafa Dikici ve yetkililer eslik etti.
Kaynak: İHA