Kamyon Tiyatrosunun Bir Diger Duragi Bayburt Oldu

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen ‘Kamyon Tiyatrosu’ etkinligi Antalya Devlet Tiyatrosu yapimi ‘Herkes Için Keloglan’ adli oyun ile açilisini yapti.

Kamyon Tiyatrosunun Bir Diger Duragi Bayburt Oldu
Giresun’un Bulancak ilçesinden Bayburt’a hareket eden ekip, ilk olarak Bayburt’un Aydintepe ilçesinde sahne aldi. Daha sonra Bayburt merkeze gelen ekip, Saray Bahçesi Meydani’nda çocuklarla bir arayarak gelerek, tiyatro oyununu gerçeklestirdi. Isil Kasapoglu’nun yazip yönettigi ’Dünyanin Eski Zamanlarinda’ oyunu Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçisi Sezai Yilmaz tarafindan oynanarak, çocuklara sergilendi. Aileleriyle gelen çocuklarla birlikte büyüklerde eglenceli vakit geçirerek, oyunu izlediler. Bayburt’tan Askale’ye hareket edecek olan ekip, yaklasik 10 gün süren Karadeniz turnesinin finalini burada yapacak.

Bayburt’ta olmaktan mutluluk duyan Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçisi Sezai Yilmaz, "Bugün kamyon tiyatromuzla birlikte Bayburt’taydik. Bulancak’ta baslayan maceramiz Bayburt’ta devam etti. Muhtesem bir seyirci vardi. Buradan sonra Askale’ye gidip, orada final yapacagiz. Turnenin 10’uncu günündeyiz. Bugün Bayburt halkina Isil Kasapoglu’nun yazip yazip, yönettigi ’Dünyanin Eski Zamanlarinda’ isimli oyunumuzu sergiledik" diye konustu.

1 saat kadar sergilenen oyun, daha sonra müziklerle, sarkilarla çocuklarin eglenmesinin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA