Basibos Atlar Yine Kazaya Neden Oldu

Aydin-Denizli karayolu Kocagür mevkiinde sahipleri tarafindan basibos vaziyette birakilan atlar sürücülerin korkulu rüyasi haline geldi. Sürekli bos bos atlarin kazaya neden oldugu bölgede gece bir at kazasi daha yasandi.

Basibos Atlar Yine Kazaya Neden Oldu
Gece Aydin istikametinden Denizli istikametine seyir halinde olan 26 BE 772plakali otomobil aniden yola firlayan basibos ata çarpti. Kazada araçta büyük çapta maddi hasar olusurken araç sürücüsünün de hafif yaralandigi ögrenildi. Kazadan sonra telef olarak yol ortasinda kalmasi nedeniyle karayolunda trafik akisi bir süre kontrollü olarak saglandi. Belediye ekiplerinin ati yoldan kaldirmasi üzerine trafik akisi normale döndü.

Bölgedeki kazalarin en büyük sebebi atlar

Genellikle cambazlikla geçimini saglayan kisilerin yasadigi Efeler ilçesine bagli Kocagür Mahallesi yakinlarinda meydana gelen trafik kazalarinin çogunlugunun basibos atlardan kaynaklandigini belirten vatandaslar, bölgeden geçerken her an kaza riski yasadiklarini belirterek “Bölgeyi taniyanlar buradan geçerken her an yola at çikmasina karsi dikkatli davraniyorlar. Ancak yabancilar için çok büyük tehlike olusturuyor. Yolda 90 kilometre hizla seyir halindeyken bir anda yola atlar firliyor. Yetkililerin bu soruna çare bulmasini ve sahiplerinin de atlari bu sekilde basibos birakmamasini istiyoruz” diye konustular.
Kaynak: İHA