Arife Günü Kurbanliklar Araçlara Yüklenerek Götürülüyor

Kurban kesecek olan vatandaslar hayvan pazarlarindan aldiklari kurbanlari kesim yerlerine götürmek üzere kamyonlara yüklemeye basladi. Kurbanlik almakta geç kalanlar ise kurban pazarlarinda hayvan ariyor.

Arife Günü Kurbanliklar Araçlara Yüklenerek Götürülüyor
Kurban pazarlarinda kurban kesecek olan vatandaslarin kurbanlik hayvanlarini tasima telasi basladi.

Kurbanlik hayvan sahipleri, pazarlara gelen kamyon sahipleriyle anlasarak hayvanlarini kesim yerlerine nakletmeye basladi.

Kurbanliklar, Bahçelievler Belediyesi kurban kesim ve satis alanina daha önceden kurulan rampalari vasitasi ile kamyonlara bindiriliyor. Kurbanliklarin tasima ücreti ise tasinacak mesafeye göre hesaplaniyor. Kurbanlik almayi arife gününe birakan vatandaslar ise kurbanliklarin büyük çogunlugunun satilmis olmasi nedeniyle aradiklari hayvani bulmakta zorlaniyor.

Kurbanlik almaya gelenlerden Murat Baylarköylü, “Biraz geç kaldik ama kurbanimizi almaya geldik bulabilirsek eger. Çogu yerde de kalmamis hayvanlar tükenmis. Insallah alacagiz kurbanimizi kesecegiz bu sene. Ama kismetse buluruz” dedi.

Kurbanlik hayvan saticilarindan Mehmet Daglar ise, “Erzurum’dan malimizi getirdik. Herkes aracini almis kurbanliklari alip götürüyor. Allah’imiza hamd olsun bu sene kurban çok bereketli. Her sey çok güzel. Bitirdik hiçbir tane bile kalmadi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA