Bursaspor'un Borcu 1 Milyar 3 Milyon 274 Bin 137 TL Olarak Açiklandi

Bursaspor Baskani Ömer Furkan Banaz, Timsah Park’ta yapilan Divan Kurulu Toplantisi’nda yesil-beyazli kulübün borcunun 1 milyar 3 milyon 274 bin 137 TL oldugunu söyledi.

Bursaspor'un Borcu 1 Milyar 3 Milyon 274 Bin 137 TL Olarak Açiklandi
Bursaspor Divan Kurulu toplantisi Timsah Park’ta gerçeklesti. Bursaspor Divan Kurulu Baskani Galip Sakder, gerçeklesen toplantida önemli açiklamalar yapti. Sakder, “Bursa’nin en büyük kaynaklarindan bir tanesi Bursaspor’dur. Bursaspor bizim için her zaman ön planda ve ön planda olmaya da devam edecek. Bursa kenti ayaga kalkmali. Kulübün içinde bulundugu mali tablo çok agir. Eski yöneticilerin bir fedakarlik yaparak borçlarindan vazgeçmeleri Bursaspor’un önünü açacaktir. Futbolcular için de geçerli bu. Mevcut sartlarda bu paralarin ödenmesi imkansiz. Öncülük yapsinlar tarihe geçsinler. Bursaspor’un yeni sayfa açmasi gerekiyor. Ismail ve Tahsin Hocami da tebrik eder ve tesekkür ediyor. Kosulsuz sartsiz hizmete geldiler. Tüm siyasiler ve milletvekillerine sesleniyor. Bursaspor bir tane. Sahip çikmalisiniz. Hep berabere el ele vermeliyiz. Herkesin ayaklarina tek tek gidecegim” dedi.



“Mali tablo hayal kurmaya bile engel!"

Toplantiya katilan Bursaspor Baskani Ömer Furkan Banaz da yaptigi açiklamada, “Bursaspor ciddi bir mali açmazin içinde. Bogulmus durumda. Içinde bulundugumuz mali tablo hayal kurmaya bile engeldir. Bursaspor’um tarihi boyunca böyle zorlu bir dönemin içinde bulunmamistir. Mevcut gerçeklerle hemen yüzlesmeli ve kabul etmeliyiz. Bursaspor ayni hatalarin içine çekilmemelidir. Hatalarimizdan ders çikarmaliyiz. Gece gündüz mesai sarf ediyoruz. Ilk olarak Sportif Direktör olarak Ismail Ertekin’i getirdik. Transfer tahtasini da tamamen gündemimizden kaldirmis durumdayiz. Bursaspor’un sirtina borç yükü yüklemekten baska bir ise yaramayacagini düsünüyorum” dedi.



“Bursaspor taraftari karar verecek"

Baskan Banaz, sözlerine söyle devam etti:

“Sane’ye 440 bin Euro borcumuz var. 40 bin Euro ödüyoruz. 400 bin Euro borcumuz kaliyor. Vade planlamasi yapiyoruz. Sonra borç katlaniyor. Shehu 251 bin Euro borcumuz var. 100 bin Euro ödeme yapiyoruz. Geri kalani iki taksite bölüyoruz. Taksitler ödenmezse tekrar eski haline geliyor. 300 bin Euro oluyor borç. Birçok futbolcudan cezai sartla imza aliyoruz. Ve sonra borç üstüne borç biniyor. Biz Bursaspor’un yasatilmasi tarafindayiz. Baskilara gögüs germeye haziriz. Yüzlerce icra dosyalarina yenisini eklememekte kararliyiz. Bursaspor’un gelecegine dinamit dösemek istemiyoruz. Formalari satisa çikarttik. Milyonluk sehirde bin adet formaya bile ulasamadik. Sehirle ilgili de bütün yipranmis iliskileri onarmamiz gerekiyor. Bursaspor’un kendi sehrine 400 milyon TL’den fazla borcu var. Bursaspor’un gelecegine Bursaspor taraftari karar verecektir.”

Bursaspor’un borcu 1 milyar TL’yi geçti

Bursaspor Baskani Ömer Furkan Banaz borç tablosu ile ilgili bir sunum yapti. Banaz, sunlari söyledi: “Bursaspor’un 824 milyon TL gibi bir borcu vardi. SGK ve vergi borçlari var. Içinden çikilmaz bir durum. Devlete kimse bir sey ödememis. Biz de ödemedik. 119 milyon TL’ye çikti bu borç. Yönetici borçlari var. Kur farklari yansiyor. 347 milyon TL’ye vardi o da. Dolar ve Euro’daki hareketlilik toplam borca ilave ettiriyor. Ticari borçlar 45 milyon TL’ye ulasti. Banka borçlari 104 milyon TL 31 milyon TL’ye yakin TFF ve Spor Toto’dan para geldi. Ancak bunlar direk banka borçlarina gitti. Bir kulüp yetkilisine sordum. TFF 2. Lig’de 2 milyon 650 bin TL para almislar. Sampiyonluk parasi vs. diyelim gelebilecek para 6-7 milyon TL. Gelecek sadece faiz ise 30 milyon küsur. Spor ailesine sadece 195 milyon 791 bin TL borç var. Tahta tahta diyorlar ya bu tablo ile yorum yapilabilir. 2021-2022’de menajer alacaklari 10 milyon TL. Futbolcularla yarisiyorlar resmen. Birçok borç kalemi tabloda da görüyorsunuz. Ve tablonun sonu 1 milyar 3 milyon 274 bin 137 TL borç var. Döviz borcumuz yüzde 50-50 gibi. Bizim uzun ugralar sonucu önünüze getirdigimiz tablo bu. Daha bir sürü dosya var. Nasil sonuçlanacak görecegiz. Alacaklilarin da sapkasini öne koymasi lazim. Kampanyalar yapiyoruz. Destek göremiyoruz. Inanilmaz bir duyarsizlik var. Ben anlam veremiyorum.”
Kaynak: İHA