Avustralya'da Sel Nedeniyle 85 Bin Kisiye Tahliye Emri
Avustralya’nin Yeni Güney Galler eyaletinde siddetli yagislarin yol açtigi sel felaketinde 85 bin kisiye tahliye emri verildi.

Sokaklarin sular altinda kaldigi bazi bölgelerdeki evlere botlarla yardim malzemeleri götürüldü. Birçok kisi de evleri ve is yerlerini sel sularindan korumak için girisleri kum torbalariyla kapatti.
Acil yardim ekipleri Sydney’in kuzey batisinda selde mahsur kalan atlari kurtarmak için operasyon gerçeklestirdi. Ekiplerin ulasamadigi bölgelerde mahsur kalanlar da helikopterlerle kurtarildi. Avustralya Demiryolu Yolu Sirketi, yagislar ve sel nedeniyle dünyanin en büyük kömür limani olan Newcastle Limani’na giden ana demiryolu hattini ulasima kapatti.
Yetkililer, siddetli yagislarin gelecek haftaya kadar sürebilecegi konusunda eyalet sakinlerini uyardi. Avustralya Basbakani Anthony Albanese gazetecilere yaptigi açiklamada, selden etkilenenlere 680 dolar acil nakit yardimi yapilacagini söyledi.
