Italya'da 5 Bölgede Kuraklik Nedeniyle OHAL Ilan Edildi

Italya’da ülkenin tarimsal üretiminin yaklasik 3’te 1’ini olusturan ve 70 yilin en kurak dönemini yasayan Po Nehri’ni çevreleyen 5 bölgede OHAL ilan edildi.

Italya'da 5 Bölgede Kuraklik Nedeniyle OHAL Ilan Edildi
Italya’da son 70 yilin en kurak dönemi yasaniyor. Hükümet, ülkenin tarimsal üretiminin yaklasik 3’te 1’ini olusturan Po Nehri’ni çevreleyen Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardiya, Piedmont ve Veneto bölgelerinde kuraklik nedeniyle OHAL ilan etti. Hükümet, söz konusu bölgelere ayrica 36,5 milyon euro yardima onay verdi.

Hükümet tarafindan yapilan açiklamada, acil durum önlemlerinin Po Nehri ve Dogu Alpler’deki su havzalarini çevreleyen topraklari kapsayacagi belirtilerek, "Olaganüstü hal, mevcut durumu olaganüstü araç ve yetkilerle, etkilenen nüfusa yardimlari yönetmeyi amaçliyor" denildi.

Draghi, kuraklikla mücadele içim komisyon kurmayi düsünüyor

Italyan basininda çikan haberlerde, Basbakan Mario Draghi’nin hükümetin korona virüs krizi ile mücadele için kurdugu komisyona benzer bir mekanizmayi kuraklikla mücadele için kurmayi düsündügü ifade edildi.

Su kullanimina kisitlama

Veneto’daki Verona da dahil olmak üzere kuzeydeki bazi sehirlerde ve kasabalarda vatandaslarin su kullanimina kisitlama getirildi.

Ulusal Arastirma Konseyi (CNR), bu yil Italya’nin son 30 yilda aldigi ortalama yagisin yalnizca yarisini aldigini aktardi.
Kaynak: İHA