Emekli Ögretmendi, Simdi Rölyef Ustasi Oldu

Ordu’nun Ünye ilçesinde yasayan emekli ögretmen Selami Ak, 10 yil önce gittigi kursla hayatini degistirerek rölyef ustasi oldu.

Emekli Ögretmendi, Simdi Rölyef Ustasi Oldu
Uzun yillar sinif ögretmenligi yapmasinin ardindan emeklilige ayrilan ve gittigi kursta rölyef çalismasi ögrenen 65 yasindaki Selami Ak, kendisini sanata vererek çesitli çalismalar yapti. 10 yildir devam ettirdigi rölyef çalismalari sayesinde 125 adet resim ortaya çikaran Ak, Ünye Belediyesi tarafindan düzenlenen 21.Uluslararasi Kültür, Sanat ve Turizm Festivali çerçevesinde açtigi sergisinde eserlerini sanatseverlerle paylasti. Binlerce çesit parçalari bir araya getirerek hayal gücünü de kullanan Selami Ak, hedefinin ise insanlara sanati sevdirmek oldugunu söyledi.



“Bu sanata gecemi gündüzümü kattim”

Rölyef çalismalarini titizlikle yillardir sürdürerek gecesini gündüzünü sanata verdigini söyleyen 65 yasindaki emekli ögretmen Selami Ak, “Ben 1980 yilinda ögretmenlige basladim ve 47 yasimda emekli oldum. Emekli olduktan sonra biraz sanata merakimdan dolayi bir seyler yapmak için rölyef resim yapmak istedim. Daha sonra kursa gittim ve oradan aldigim egitimle ilk rölyef resmimi yaptim. Daha sonra rölyef sanat çalismalarimi gelistirerek bu ise gecemi gündüzümü katarak merak saldim. Bu çalismalarin sonunda sanat anlaminda ortaya bir seyler koydugum zaman bu beni daha da tesvik etti. On yildan beridir bu rölyef sanatini yaparak kendimi mutlu hissediyorum. Hatta bazi rahatsizliklarim nedeniyle kendimi sanata vererek moral ve motivasyonla sagligima kavustum” dedi.

Yaptigi çalismalarla insanlarin sanata olan ilgisini ve sevgisini artirmak oldugunu söyleyen Selami Ak, genelde doga resimleri çizmeyi çok sevdigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA