Burdur'da 78 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi

Burdur’un Çeltikçi ilçesine Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait çok sayida tarihi eser getiren süpheli yakalandi. Ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlügüne teslim edildi.

Burdur'da 78 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi
Jandarma ekipleri tarafindan Burdur genelinde kültür ve tabiat varliklarinin korunmasi ve tarihi eser kaçakçiliginin önlenmesi yönelik yürütülen çalismalar araliksiz devam ediyor. Bu çerçevede Il Jandarma Komutanligi ekipleri, Bucak Cumhuriyet Bassavciligi ile koordineli olarak, 2863 Sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanununa muhalefet suçlari ile mücadele çerçevesinde 30 Haziran’da 2 tarihinde M.A. isimli sahsin tarihi eser getirecegi bilgisi üzerine çalisma baslatildi.

Elde edilen bilgiler dogrultusunda yapilan arastirma ve fiziki takip sonucunda Burdur’un Çeltikçi ilçesinde bulunan Burdur-Antalya D-650 Karayolu üzerinde durdurulan M.A. isimli sahsin çantasinda ve üzerinde arama yapildi. Yapilan adli aramada; tarihi eser oldugu tespit edilen Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait 59 adet sikke, 10 adet yüzük, 3 adet mühür, 1 adet haç ve 5 adet obje olmak üzere toplam 78 adet tarihi eser ele geçirildi.

Bucak Cumhuriyet Savcisinin karari ile ele geçirilen tarihi eserler Burdur Müze Müdürlügüne teslim edilirken, gözaltina alinan M.A. isimli süpheli gerekli adli islemlerinin tamamlanmasini müteakip serbest birakildi.
Kaynak: İHA