Aydin, Yeni Haftaya Sicak Hava Ile Basladi

Türkiye’nin en sicak illerinden olan Aydin yeni haftaya artan hava sicakliklari ile baslarken, hafta boyunca en yüksek sicakligin 41 derece olacagi tahmin ediliyor.

Aydin, Yeni Haftaya Sicak Hava Ile Basladi
Aydin genelinde son haftalarda hava sicakliklari mevsim normallerinde seyrederken, Meteoroloji Bölge Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamaya göre yarindan itibaren hava sicakliklarinin artmasi beklenirken, hafta boyunca en yüksek sicakligin 5 Temmuz Sali günü 41 derece olmasi bekleniyor.

Atatürk Kent Meydani’nda bulunan termometre 36 dereceyi gösterince vatandaslar siginacak yer aradi. Sicaktan bunalan vatandaslar çareyi gölge alanlarda bulurken, pek çok vatandas da serinlemek için dondurma ve soguk su gibi serinletici içecek ve yiyeceklere yöneldi.

Bayramda havalar serinleyecek

Hava sicakliklari Aydin genelinde mevsim normallerinde seyrederken, yaklasan Kurban Bayrami’nda sicakliklarin 4 ila 7 derece düserek havalarin serinlemesi bekleniyor.

Hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi beklenen sicak hava dalgasi nedeniyle ögle saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasinda basta yaslilar olmak üzere çocuklar ve kronik rahatsizligi olan vatandaslarin sicak çarpmasina karsi dikkatli ve tedbirli olmalari konusunda uyarilar yapildi.
Kaynak: İHA