Akdeniz Belediye Meclisi'nde 'Borçlanma Talebi' Reddedildi

Akdeniz Belediye Meclisi’nin CHP, HDP ve bagimsiz üyelerinin oyçoklugu karariyla, Baskan Mustafa Gültak’in ilçeye bagli mahallelere yönelik her türlü altyapi hizmetleri, ayrica sicak asfalt üretiminde kullanilmak üzere bitüm alinmasi için talep ettigi 20 milyon TL borçlanma talebi reddedildi.

Akdeniz Belediye Meclisi'nde 'Borçlanma Talebi' Reddedildi
Akdeniz Belediye Meclisi Temmuz ayi ilk birlesim toplantisi, bir önceki birlesim tutanak özetinin okunup oylanmasinin ardindan gündem maddelerinin görüsülmesiyle devam etti. Baskanlik makaminca tekrar görüsülmek üzere meclise iade edilen, Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskanligi ile Akdeniz Belediyesi arasinda yapilacak olan ’kardeslik’ anlasmasiyla ilgili protokol hazirlama ve sözlesme imzalama konusunda Baskan Gültak’a yetki verilmesiyle ilgili gündem maddesi yeniden görüsüldü. Konuyla ilgili açiklama ve tartismalarin ardindan söz konusu teklif, CHP ve HDP’li üyelerin oy çoklugu ile yeniden reddedildi.

Hizmetler için istenen 20 milyon TL borçlanma talebi de reddedildi

Mecliste, sicak asfalt üretiminde kullanilmak üzere sicak bitüm alinmasi, yeni yollar açilmasi, altyapi çalismalari, yol ve sokaklarda asfalt kaplama, yama ve benzeri is ve hizmetler için Iller Bankasi veya diger bankalardan talep edilen 20 milyon TL’lik teminat mektubu için Baskan Gültak’a yetki verilmesine iliskin önerge de görüsüldü. CHP, HDP ve bagimsiz meclis üyelerinin ‘ret oyu’ vermesi nedeniyle önerge, komisyonlardan geldigi gibi oy çoklugu ile reddedildi.

“Akdeniz’e hizmet için borçlanma istiyorum, kendim veya ailem için degil”

Borçlanmaya iliskin önergenin reddi üzerine açiklama yapan Baskan Gültak, borçlanma yetkisini kendisi veya ailesine istemediginin altini çizerek, “Türkiye’de hemen her belediye borçlanma istiyor. Biz Büyüksehir Belediyesine de borçlanma yetkisi verdik. Biz de Akdeniz’e hizmet üretmek için borçlanma yetkisi istiyoruz. Akdeniz’de yasayan insanlarin asfalta, kaldirima ve yola ihtiyaci var” dedi.

“Iktidarin belediyesi, dünya kadar para geliyor algisi dogru degil”

Baskan Gültak, İçel’de en yüksek maas veren belediyelerin de basinda geldiklerini kaydederek, söyle konustu; “Sadece asgari ücrete gelen oranda ve memur maaslarina yapilacak oranda maas artisi yaptigimiz andan itibaren 11 ila 12 milyon TL net maas ödeme noktasina geliyoruz. Geçen ay bize Ankara’dan 7,8 milyon TL geldi. Disarida olusturulan ‘Gültak iktidarin belediyesi, dünya kadar para geliyor’ gibi algi ve iddialar dogru degil. Bu belediyeyi hep birlikte yönetmek zorundayiz.”

“Borç yükünü ben olusturmadim, çözümden yanayim”

Belediye çalisanlarinin maasini ve hizmet veren yüklenici firmalarin alacaklarini da düzenli olarak ödemek istediklerini dile getiren Gültak, “Vatandaslarimiza da ya asfalti ve kaldirimi götürecegiz ya da neden götüremedigimizi anlatacagiz. Bu borç yükünü ben olusturmadim. Benim dönemimde ne kadar borç oldugu belli. Ben çözüm ariyorum, çözümden yanayim. Isçimin, memurumun maasini vermek istiyorum. Yüklenici firmalarla hizmeti sürdürecegiz, vatandasa asfalt-kaldirim hizmeti götürmek zorundayiz. Farkli öneriniz varsa ona da açigim, gelin birlikte bir metot bulalim” ifadelerini kullandi.

Belediyede yapilan atama ve görevlendirmelerle ilgili meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ve atik toplayicilarinin çalisma usul ve esaslarina iliskin meclise sunulan önergenin komisyonlara oybirligi ile havalesinden sonra toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA