ABD'de Bagimsizlik Günü Kutlamalarinda Silahli Saldiri Açiklamasi 5 Ölü, 16 Yarali

ABD’nin Illinois eyaletindeki Bagimsizlik Günü kutlamalari sirasinda düzenlenen silahli saldirida ilk belirlemelere göre 5 kisi hayatini kaybederken, 16 kisi de yaralandi.

ABD'de Bagimsizlik Günü Kutlamalarinda Silahli Saldiri Açiklamasi 5 Ölü, 16 Yarali
ABD’nin Illinois eyaletinde yer alan Highland Park’taki Central Street’teki Bagimsizlik Günü kutlamalari sirasinda silahli saldiri düzenlemis, kutlamalar iptal edilmisti. Yerel basin, saldirida ilk belirlemelere göre 5 kisinin hayatini kaybettigini, 16 kisinin de yaralandigini belirtti.

Görgü taniklari ise, en az 20 el silah sesi duyduklarini iddia etti. Saldirinin ardindan Highland Park’in yakinlardaki Deerfield, Evanston ve Northbrook’ta da Bagimsizlik Günü kutlamalari iptal edildi.

Illinois eyalet polisi tarafindan yapilan açiklamada, saldiri aktif bir nisanci durumu olarak nitelendirilerek, Highland Park polisine yardim edildigi belirtildi.

“Kolluk kuvvetleri, tetikçiyi gözaltina almak için çok çalisiyor”

Chicago Belediye Baskani Lori Lightfoot yaptigi açiklamada, "Highland Park’ta yasanan trajedi yikici. Belediye Baskani Rotering ile görüstüm ve destegimizi sundum. Chicago Polis Departmani yardim sagliyor. Kolluk kuvvetleri, tetikçiyi gözaltina almak için çok çalisiyor” dedi.

Kaynak: İHA