Inönü'de 38 Çocuk Için Toplu Sünnet Söleni Düzenlendi

Eskisehir’in Inönü ilçesinde 38 çocukla birlikte bu yil 4’üncüsü gerçeklestirilen ’Geleneksel Sünnet Söleni’, mehter takimi ve kiliç kalkan gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu.

Inönü'de 38 Çocuk Için Toplu Sünnet Söleni Düzenlendi


Inönü Belediyesinin düzenledigi 4. Geleneksel Sünnet Söleni, 38 çocuk adina okutulan mevlit ile basladi.

Odunpazari Mehteran Takimi ve gösteri ekibiyle birlikte Kapali Pazaryerine kadar yürüyen çocuklara, Inönü Belediye Baskani Kadir Bozkurt, MHP Eskisehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak ve MHP Genel Baskan Yardimcisi Izzet Ulvi Yönter eslik etti. Kiliç kalkan ve ok gösterileriyle devam eden kutlamalara AK Parti Eskisehir Milletvekilleri Emine Nur Günay ve Nabi Avci, Inönü Kaymakami Rumeysa Sena Kurt, Il Jandarma Komutani Ercan Atasoy, Il Emniyet Müdürü Yaman Agirlar, MHP Il Baskani Ismail Candemir, AK Parti Tepebasi Ilçe Baskani Hakan Çizmelioglu, Eskisehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Dögeroglu ve Ticaret Odasi Baskani Metin Güler katilim sagladi.

“Damatliga adim attilar”

Geleneksel hale gelen sünnet söleninde konusma yapan Inönü Belediye Baskani Kadir Bozkurt, “Biz her sene bu sünnet törenini yapmak üzere yola çikmistik ancak son iki senede pandemiden dolayi bunu yapamadik. Bu sene 4’üncüsüyle devam ediyoruz. Yaklasik 41 çocugumuz sünnet için müracaat etti. Yapilan kontroller sonrasinda 38 tanesi damatliga adim atti. Geri kalan 3 tanesi bir takim operasyonlar için Eylül ayini bekliyor.” dedi.



Eskisehir Inönü Ilçe Kaymakami Inönü Ilçe Kaymakami Rumeysa Sena Kurt ise, “Peygamber Efendimiz buyuruyor, ‘Kolaylastiriniz, zorlastirmayiniz. Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.’ Ailelerin biraz panik günleri, biz burada kolaylastirmak için variz. Islerini kolaylastirmak için ve onlara güzel hatiralar birakmak için buradayiz. Insallah çocuklarimiz için de unutulamayacak bir gün olacak” ifadelerini kullandi.

“41 kere masallah diyorum”

Düzenlenen sünnet sölenine katilim saglayan Milliyetçi Hareket Partisi Eskisehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Belediye Baskani Bozkurt’a tesekkürlerini ileterek, “Belediye Baskanimiz Kadir Bozkurt’un baslattigi geleneksel sünnet söleni, bizi bir araya getirdi. Insallah daha da büyüterek daha da çogalarak çocuklarimizin sünnetindeyiz. Bunlara 41 kere masallah diyorum” dedi.



AK Parti Eskisehir Milletvekili Nabi Avci da Baskan Bozkurt’a tesekkür ederek basladigi konusmasinda, “Artik geleneksel hale getirdigi bu sünnet sölenleriyle sadece yavrulari degil, hepimizi çok sevindiriyor. Çok tesekkür ediyorum ailelerimize, yavrularinin mürvetlerini görmelerini, nice nice güzel günlere sahit olmalarini ve saglik içinde yasamalarini niyaz ediyorum” diye konustu.



“Ilk dogum gününü kutladik, simdi de sünnet oldu”

Geleneksel sünnet söleninde oglu Asaf Eren Topal’i sünnet ettiren Mehmet Topal, “Kendisi 1 yasina yeni girdi, daha birkaç gün önce dogum gününü kutladik. Onun üstüne de sünnet oldu. Çok güzel oldu, belediyemizin düzenledigi sünnet programinda çok memnun kaldik. Belediyemize çok tesekkür ediyoruz. Ok ve kiliç gösterisiyle birlikte daha da güzellesti” dedi.

Inönü Belediyesi tarafindan organize edilen sünnet söleni, çocuklarin ilçe turu atmasi ve vatandaslara yemek ikrami ile son buldu.
Kaynak: İHA