Uygulama Otelinin Yanan Odalari Görüntülendi

Mugla’nin Marmaris ilçesi Içmeler mahallesinde çam agacinin dalinin koparak elektrik tellerinin üzerine düsmesi sonrasi tellerin birbirine temasi ile baslayan orman yangini Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Marmaris Otelcilik ve Uygulama Oteline siçramisti.

Uygulama Otelinin Yanan Odalari Görüntülendi
Yanginin çikisindan 10 dakika sonrasi rüzgarin da siddeti ile otelin üst bölümündeki ormanlik alana siçrayan alevler otelin 7’inci katinin çatisini tutusturdu. Otelde bulunan müsteriler otel görevlilerinin uyarisi ile 5 dakika içinde tahliye edildi.

Alevlerin üst kattaki toplanti salonunu balkonundaki ahsap yapilara ulasmasi üzerine otel görevlileri ellerinde yangin tüpleri ile alevlere müdahale etti. Havadan uçak ve helikopterlerin otel bölgesine yogun sorti sonucu su atmasi ve itfaiye ile orman arazözlerinin otelin 7’inci katina ulasmasinin ardindan otelin sadece 7’inci katindaki toplanti salonu ve hemen altinda bulunan oda tamamen yandi.

MSKÜ Marmaris Otelcilik ve Meslek Yüksekokulu uygulama otelinin çevresi yogun çalismalar sonrasi tamamen alevlerden temizlendi. Otel ve yanan yaklasik 2 hektarlik alanda orman ve itfaiye ekipleri sogutma çalismalarini sürdürüyor.

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yanginin çikisindan hemen sonra bölgeye hareket etti. Rektör Çiçek, çalismalari yakindan takip ederken, otelde kalan müsterilerin Marmaris’te baska otellere tahliyesini gerçeklestirdi.

MSKÜ Rektörü Hüseyin Çiçek yaptigi açiklamada, “Çok hizli baslayan ve elektrik tellerin kaynakli yangin hizli bir sekilde ormanin içinde otele sirayet ediyor. Arkadaslarimiz önce rüzgar ile birlikte yanginin kokusunu almislar. Baktiklarinda yangini fark ediyorlar. 5 dakika içeresinde bütün otel bosaltiliyor. Bu esnada içeriden otel personelimiz, teknik personelimiz, teknik elemanlar yangin tesisati sistemini kullanarak içeriden söndürüyorlar. Su an itibari ile tüm misafirlerimiz tahliye edilmis durumda ve otellere yerlestirilmis durumda. Sogutma çalismalarimiz devam ediyor. Çati katindaki restorantimiz yandi. Iki veya üç adimizda hasar var. Bakildiginda küçük bir hasar ile atlattik diyebiliriz böyle büyük bir yangini. Çevredeki agaçlardan da tehlikeler olustu. Onlari da söndürdük. Tüm arazöz ve itfaiyelerin karadan, havadan da hava gücü ile beraber helikopterlerin su dökmesi ile beraber su an yangin söndürülmüs durumda. Sogutma çalismalari hem binada, hem de ormanlik alanda devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA