Hükümet Konagina Giren Kumru, Klimanin Üzerine Yuva Yapti

Bingöl’ün Solhan ilçesinde hükümet konaginda klimanin üstünde yuva yapan kumruyu rahatsiz etmemek için klima açilmiyor.

Hükümet Konagina Giren Kumru, Klimanin Üzerine Yuva Yapti
Solhan Hükümet Konagi Mal Müdürlügü bölümünde dijital cihazlarin korundugu bölümde bir kumru yuva yapti. Bayram tatili öncesinde pencerenin açik oldugu sirada kumrunun klimanin üstüne çali tasidigini gören çalisanlar durumu müdüre iletti. Henüz yuvaya yeni baslamis kumruyu engellemek yerine tatil boyunca pencere açik tutuldu. 9 günlük bayram tatili dönüsünde çalisanlar yuvanin tamamlanmis haliyle karsilasti. Kuluçka süresini tamamlayip yavrulari yumurtadan çikan kumrunun rahatsiz olmamasi için yavrularin yuvayi terk edene dek klimayi açmama karari alindi.

Kumrular uçana kadar kendilerinin misafiri oldugunu belirten Solhan Mal Müdürü Abdulmelik Görünen, “Bu kumru bayramdan iki gün önce klimanin üstüne çali tasidigini gördük. Yuvalarina devam etsinler diye bayram tatili süresince de camlari açik tuttuk. Klimayi kapattik. Bayram dönüsünde geldigimizde yumurtlamislardi. Bu kumrular kendi rizalariyla uçana kadar burada bizim misafirimiz olacak. Penceremiz 24 saat boyunca açiktir. Bu sekilde gidip disaridaki ihtiyaçlarini da gördükten sonra tekrar yuvalarina dönüyorlar. Kendilerine su ve yiyecek bir seyler birakiyoruz” dedi.

Kurumda çaycilik yapan Orhan Fakir ise “Daha önce hiç rastlamadigim bir olaya bu sene rastladim. Bir kumru hiç kimsenin haberi olmadan bize misafir oldu. Kumru hükümet konagi personellerinin ilgi odagi oldu. Çok sevindik. Ayrica elimizden gelen bütün imkanlari seferber ettik. Gerek suyu, gerek yemegi, gelip gitmesi, pencerenin açik tutulmasi, klimanin açilip kapanmasi gibi gerekli imkanlari sagladik. Tabi yavrulari dogana kadar. Simdi yavrulari dogdu. Yaklasik bir iki hafta sonra insallah onlar uçarlar. Böyle bir olayi kim nerde görürse görsün bence karismasinlar. Çünkü hayvanlarin en çok sevdigi istedigi bir yuvadir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA