Balikesir'de Jandarmadan 'Huzur' Operasyonu

Balikesir’de jandarma asayis ve trafik ekipleri il genelinde yaptiklari ’Huzur’ uygulamalarinda çesitli suçlardan aranan 17 sahsi yakaladi. Jandarma trafik ekipleri de ana ve tali yollarda yaptiklari denetimlerde kurallara uymayan sürücülere cezai islem uyguladi.

Balikesir'de Jandarmadan 'Huzur' Operasyonu
Balikesir Il Jandarma Komutanligi ekipleri genel güvenligi ve asayisi saglamak amaciyla Altieylül, Balya, Burhaniye, Edremit, Gömeç, Gönen, Karesi ve Marmara ilçelerinde yaptigi çalismalar ve yapilan yol aramalarinda; çesitli suçlardan aranan 17 sahsi yakalarken, 1 adet biçak ele geçirdi.

Il Jandarma Komutanligi Trafik Timlerince, sorumluluk alaninda bulunan karayollarinda yük tasimaciligi yapan araçlarin karistigi trafik kazalarinda artis olmasi sebebiyle, trafik düzeni ve güvenliginin saglanmasina yönelik olarak, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kisitlamalarina uygun sekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayiplarini en aza indirmek maksadiyla, "Yük Tasimaciligi Yapan Araçlarda Özel Denetim" ve "Traktör/ROPS Denetimi” faaliyeti icra edildi. Yapilan denetimler sonucunda; bin 139 araç kontrol edilmis, 51 araca 45 bin 295 TL idari para cezasi uygulanirken, 29 araç trafikten men edildi.
Kaynak: İHA