AIÇÜ Yeni Ögrencilerini Bekliyor

2022-2023 Egitim-Ögretim Yili üniversite tercih islemlerinin baslamasiyla yeni ögrencilerini bekleyen Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi, tanitim ve bilgilendirme çalismalari çerçevesinde Agri ve Erzurum’da tercih danisma noktasi kurdu.

AIÇÜ Yeni Ögrencilerini Bekliyor
Agri Cumhuriyet Caddesi’nde kurulan tercih danisma noktasini ziyaret edip, bilgi almaya gelen ögrencilerle gelecek planlamalari hakkinda konusan Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversitenin mevcut imkanlari, yeni açilan bölümleri ve ilerleyen süreçteki planlamalari hakkinda çesitli bilgiler vererek, “’Agri tam bir ögrenci kentidir’’ dedi.

2022-2023 Egitim-Ögretim Yilinda yeni ögrencileriyle bulusmaya hazirlanan Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi, akademik kadrosu, fizikî mekânlari, kütüphanesi, laboratuarlari, yüzme havuzlari, spor kompleksi, ögrencilere sundugu burs imkanlari, zengin sosyo-kültürel faaliyetleri ve ögrenci yasam merkezi ile öne çikarken tercihlerin yapilmaya baslandigi günlerde Agri ve bölgedeki ögrencilere birçok farkli alternatif de sunuyor.

‘Bizler üniversite olarak kendimizi devlet üniversitesi olmanin yaninda bir vakif üniversitesi olarak tanitiyoruz’

Üniversite tercih islemlerinin baslamasiyla tanitim ve bilgilendirme amaciyla baslattiklari çalismalar hakkinda gazetecilere açiklamalarda bulunan Rektör Karabulut: “Bildiginiz gibi yeni egitim ve ögretim yili tercih dönemi basladi.

Bizlerde üniversite olarak da tercih ve tanitim noktalari kurduk. Ögrencilerimize yardimci olmaya çalisiyoruz. Bildiginiz gibi Agri ulasim sorunu olmayan, gerek hava yolu gerek ise karayolu ile ulasimin çok rahat oldugu bir il. Ayrica Türkiye’nin 39. Büyük olan bir kent. Dogu Anadolu’da bir serhat ilimiz. Bizler üniversite olarak kendimizi devlet üniversitesi olmanin yaninda bir vakif üniversitesi olarak tanitiyoruz ve vakif hizmetleri ile birlikte ögrenci merkezli bir yönetim anlayisini benimsiyoruz. Bu yil AIÇÜ 8 fakültesi, 4 yüksekokul, 6 meslek yüksek okulu ile toplamda 81 alana ögrenci aliyoruz. Bu sene yaklasik ögrenci kontenjanimiz 3 bin 700’den fazla bir kontenjanimiz var. Geçmis yillarda oldugu gibi bu yilda yüksek bir doluluk orani bekliyoruz. Bunun için bütün sartlarimiz mevcut. Üniversite imkanlarina baktigimiz zaman gerçekten çok iyi imkanlarimiz var. Sosyal-kültürel alanlardan tutunda yüzme havuzlari, bovlinge kadar ögrenci yasam merkezinden engelsiz yasam merkezine kadar ulusal ve uluslararasi standartlara sahip güzel bir kampüse sahibiz. Bunun yaninda saglikla ilgili çalismalarla saglik alaninda ciddi bir degisim yasadik ve özellikle önümüzdeki birkaç yilda üniversitemiz ayni zamanda ciddi bir saglik merkezi olacak.” Dedi.

‘Agri bir ögrenci kenti’

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi’nde ögrenci alan bütün bölüm ve programlarin popüler ve is olanagi fazla olan bölümler oldugunu kaydeden Karabulut: “Bu noktada özellikle sunu ifade edelim ki “ Agri bir ögrenci kenti” çünkü Agri huzurlu bir kent, ulasimdan her alana rahat bir kent. Ucuz bir kent. Dolayisiyla bunlar birlesince Agri bir ögrenci kenti oluyor. Bura da hem üniversite hem belediye ve diger kurumlarin tamami ögrencinin rahat etmesi için çalisiyor. Bunun için bütün imkanlarimizi genç kardeslerimizin hizmetlerine sunuyoruz. Diger taraftan baktigimiz zaman çok önemli programlarimiz var. Fakültelerimiz bir çok alanda ögrenci aliyor. Ayrica meslek yüksek okullarimizda çok önemli programlara ögrenci aliyor. Bu program ve bölümlerin hepsi is imkani yüksek olan programlarimiz. Üniversitemiz ve ilimizde ayrica barinma problemi kesinlikle yok. Bütün bölümlerimiz popüler ve is alani genis olan bölümlerdir. Tercih yapacak genç kardeslerimizden gerek veb sayfamizdan gerekse gelip yerinde üniversitemizi görerek, ona göre tercihlerini yapmalarini istiyoruz. En önemlisi de kendilerinden severek ve isteyerek okuyacaklari bölümleri tercih etmelerini öneriyoruz. Ondan sonra üniversite ve sonra da il bazinda tercih yapmalarini tavsiye ediyoruz. “ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA