Silahla Vurduktan Sonra Cesedi Yakip Asitle Eritmeye Çalismislar

Mugla’nin Bodrum ilçesinde kum dolu çuval içerisinden çikan cesedin 50 yasindaki Ümit Erol’a ait oldugu tespit edildi. Olayla ilgili gözaltina alinan 6 kisiden 5’i tutuklandi. Ümit Erol’un öldürüldükten sonra cesedinin yok edebilmek için yakmaya ve asitle eritilmeye çalisildigi ortaya çikti.

Silahla Vurduktan Sonra Cesedi Yakip Asitle Eritmeye Çalismislar
28 Haziran gecesi, Ortakent Üniversite Caddesi üzerinde yol kenarindaki bir toprak yiginindan kötü koku geldigini fark eden vatandaslar, durumu güvenlik güçlerine ihbar etti. Ihbar üzerine, Ortakent Dilekyolu Kavsagi ile Güzel Sanatlar Fakültesi binasi arasindaki olay yerine gelen polis ekiplerince yapilan incelemede, yol kenarindaki toprak yigini altinda, içerisinde kum ve ceset bulunan bir çuval ortaya çikarildi.

Yetiskin bir erkege ait oldugu degerlendirilen cesedin üzerinden herhangi bir kimlik çikmadi. Olay yerinde yapilan incelemenin ardindan çürümüs haldeki ceset olay yerinden alinarak otopsi yapilmak üzere Mugla Adli Tip Kurumu’na gönderildi. Cinayet oldugu degerlendirilen olayla ilgili sorusturma baslatildi.

Çiftlik’te kayip bir kisi oldugu tespit edildi

Baslatilan sorusturma kapsaminda kayip Çiftlik Mahallesi’nde emlak isleri yapan Ümit Erol adli vatandas hakkinda agabeyinin kayip basvurusu yaparak kardesini 20 Haziran’da ortadan kayboldugunu bildirdigi ögrenildi. Sorusturmayi jandarma devraldi, özel ekip kuruldu. Erol’un çevresindeki kisilerin ifadeleri alinarak sorusturma derinlestirildi.

6 kisi gözaltina alindi

Çalismalar kapsaminda olayin bas süphelisi araç kiralama firmasi isletmecisi H.T.A., annesi F.N.A., anestezi teknikeri B.A. ile G.I., E.D. ve A.T. adli süpheliler gözaltina alindi. Süphelilerden A.T. adli kontrol sartiyla serbest kalirken diger 5 süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Önce uyusturmuslar, sonra silahla öldürmüsler

Ilk belirlemelere göre Ümit Erol ile zanlilar arasinda alacak verecek mevzusu yüzünden anlasmazliklar oldugu ögrenildi. Ilk tespitlere göre Ümit Erol’un anestezi uzmani yardimiyla önce uyusturuldugu daha sonra tabanca ile vurularak öldürüldügü saniliyor.

Cesedi yaktilar, asitle eritmeye çalistilar

Erol yasamini yitirdikten sonra cesedinden kurtulabilmek için yakilmaya çalisildigi ve kismen yakildigi, ardindan asitle eritilmeye çalisildigi ifade edildi. Ceset, daha sonra olayin gerçeklestirildigi Çiftlik mahallesinden 30 kilometre uzaga, Ortakent Üniversite Caddesi’ne gömüldü.
Kaynak: İHA