AK Partili Ayvazoglu Açiklamasi 'Açiklanan Asgari Ücretle Vatandaslarimizi Enflasyona Ezdirmeyecegimizi Gösterdik'
Asgari ücret konusunda açiklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoglu, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in milletimizi önceleyen kararli durusuyla açikladigi net 5 bin 500 TL’lik asgari ücretle vatandaslarimizi enflasyona ezdirmeyecegimizi gösterdik” dedi.

AK Parti’nin üretime dayali ekonomiye geçtigini ifade eden Milletvekili Ayvazoglu, “Türkiye artik üretim ekonomisine geçmistir. Bu model üretime dayali, istihdami arttirici ve bunlara bagli olarak büyümeyi hedefleyen Türkiye Ekonomi Modeli’dir. Cumhurbaskanimiz ve Genel Baskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde uygulamis oldugumuz Türkiye Ekonomi Modeli yönetimi ile birlikte ülkemizin üretimi ve ihracati her geçen gün artmaktadir. Türkiye Ekonomi Modeli ile birlikte 2022 yilinin ilk yarisinda aylik bazda tüm zamanlarin en yüksek ihracat rakamlarini gerçeklestirdik. 2022 yili haziran ayinda ihracatimiz geçen yilin ayni ayina göre yüzde 18,5 oraninda artarak 23.4 milyar dolar olarak gerçeklesti. Türkiye Ekonomi Modeli sayesinde ihracat rekorlari kirmaya ve ülkemizin cari açigi kapatmaya devam edecegiz" seklinde konustu.
Ekonomiyi canlandirmaya ve üretimi arttirmaya yönelik hizli tedbirler ve ulasilabilir imkanlar sagladiklarini ifade eden Milletvekili Ayvazoglu, “Esnaflarimizi da hiçbir zaman unutmadan her sartta onlara nasil kolayliklar ve imkânlar saglarizin derdindeyiz. Sürekli sahadayiz, sürekli talepleri aliyor ve ilgili makamlara iletiyoruz. Sahada aldigimiz bu taleplere binaen Hazine ve Maliye Bakanligimiz da esnaf kredileri sahis üst limitlerinde artis yaparak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri üzerinden kullandirilan kredilerde sahis üst limiti yüzde 27’lik bir artisla 275 binden 350 bin TL’ye çikarildi. Hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.
