TAG Otoyolu'nda Atik Temizleme Çalismalari Yogunlastirildi

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Gaziantep bati ve kuzey giseleri arasindaki kismina Organize Sanayi Bölgesi’ne ait atik havuzunda bulunan atigin sizmasinin ardindan bölgede temizleme çalismalari yogunlastirildi. Kentteki pek çok kurumun destegiyle yapilan atik temizleme çalismalarina 20’yi askin is makinesi katiliyor.

TAG Otoyolu'nda Atik Temizleme Çalismalari Yogunlastirildi


Olay, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Gaziantep bati ve kuzey giseleri arasindaki kisminda meydana geldi. Iddiaya göre, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne ait atik havuzunda bulunan atik, bilinmeyen bir nedenle sizarak TAG Otoyolu’na akti. Yasanan sizma sonucu yol çift tarafli trafige kapatilirken, atik arasinda mahsur kalan bir tirin soförü itfaiye ekiplerince kurtarildi.

20’yi askin is makinesi otoyoldaki atigi temizliyor

Yasanan olay sonrasi bölgeye sevk edilen Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi, OSB Itfaiyesi, ilçe belediye ekipleri, kara yollari ve AFAD ekipleri, TAG Otoyolu’nu kapatan atigi temizlemek ve yolu tekrar trafige açmak için çalisma baslatti. Teyakkuz haline geçen kentteki pek çok kuruma ait ekipler, 20’i askin is makinesi ile yolu kapatan atigi belirlenen noktaya bosaltiyor.

Trafik akisi, alternatif yollarla tekrar saglanmaya baslandi

Yogunlastirilan çalismalar sonrasi yoldaki atigin birkaç saat içerisinde temizlenmesi ve yolun tekrar trafige açilmasi bekleniyor. Öte yandan atik nedeniyle TAG Otoyolu’nda duran trafik akisi, alternatif yollarla tekrar saglanmaya baslandi.
Kaynak: İHA