Meksika'daki Selde Köprü Altinda Mahsur Kalan Adam Kurtarildi

Meksika’da siddetli yagislarin neden oldugu selde, drenaj kanalindaki köprünün altinda mahsur kalan adam polisler tarafindan kurtarildi.

Meksika'daki Selde Köprü Altinda Mahsur Kalan Adam Kurtarildi


Meksika’da etkili olan Frank ve Georgette Firtinalari, ülkede siddetli yagislara neden olmaya devam ediyor. Ülkenin kuzeyindeki Sonora eyaletinde yer alan Hermosillo sehrinde, siddetli yagislar sel ve su baskinlarina yol açti. Kisa sürede sehrin cadde ve sokaklari sular altinda kalirken, Sonora Eyaleti Vatandas Güvenlik Bakanligi, sel sularina kapilarak drenaj kanalindaki köprünün altinda mahsur kalan vatandasin, eyalet polisleri tarafindan düzenlenen operasyonla kurtarildigini açikladi.



Siddetli yagislar ülkenin orta bölgelerinde ise toprak kaymalarina neden oldu. Veracruz eyaletinin Zongolica sehrinde, farkli bölgelerde meydana gelen toprak kaymalarinin yollari kapatmasi nedeniyle 300’den fazla ailenin ulasiminin engellendigi bildirildi.

Puebla eyaletinin Eloxochitlan sehrinde ise iki ayri yerde yasanan toprak kaymalari, sehrin çevresindeki 5 köy yolunun ulasima kapanmasina neden oldu.

Öte yandan son yillarda kuraklik ve su sorunu ile mücadele eden Nuevo Leon eyaletinde yagislar sevinçle karsilandi. Eyaletin baskenti olan Monterrey ve çevresinde yaklasik 20 dakika süren yagis, hava sicakliginin da düsmesini sagladi. Yasanan su baskinlari ve toprak kaymalari sebebiyle herhangi bir can kaybi bildirilmezken yetkililer, yagisli havanin önümüzdeki günlerde de etkili olmaya devam edecegi konusunda vatandaslari uyardi.
Kaynak: İHA