Atiktan Kapanan TAG Otoyolu Havadan Görüntülendi

Atik sizintisi faciasi nedeniyle 9 saattir ulasima kapali halde olan TAG Otoyolu havadan görüntülendi. Otoyolun kapanmasina neden olan atik sizintisinin verdigi hasar gün aydinlaninca ortaya çikti.

Atiktan Kapanan TAG Otoyolu Havadan Görüntülendi


Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nin atik çamur havuzundaki atigin sizmasindan dolayi 9 saattir ulasima kapanan Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu havadan görüntülendi. Dün saat 21.00 siralarinda atik havuzundaki bendin yikilmasindan dolayi havuzda biriken atik TAG Otoyoluna akti. Yasanan sizinti sonucu yol çift tarafli ulasima kapanirken, atik çamuruna saplanan bir tir yolda kaldi. TAG otoyolunun kapanmasina neden olan atik sizintisinin büyüklügü gün agarinca ortaya çikti.

Otoyol havadan görüntülendi

Sizinti faciasinin yasandigi atik çamur havuzu ile çamur batakligina dönen TAG otoyolu havadan görüntülendi. Yolda biriken atigi temizlemek için 9 saattir araliksiz çalisan is makineleri ile ekiplerin çalismalari dron kamerasina yansidi. Dün geceden beridir otoyoldaki atik çamuruna sapli halde olan tir da dronla görüntülendi.

Otoyol siyaha büründü

Havadan görüntülenen bölgedeki atik faciasinin etkiledigi alanin büyüklügü dikkat çekerken sizinti nedeniyle bölge siyaha büründü. Ekiplerin yola akan atigi is makineleri ile yol kenarinda açilan bir çukura dökme çalismalari sürüyor.
Kaynak: İHA