Ilkadim'da Yeni Semt Pazari Için Kuralar Çekildi

Ilkadim Belediyesi tarafindan 3 mahallede hayata geçirilen semt pazar alanindaki tezgah yerleri için kura çekimi gerçeklestirildi.

Ilkadim'da Yeni Semt Pazari Için Kuralar Çekildi
Derecik, Kavacik ve Tepecik Mahallelerindeki yeni pazar alanlarinda tezgâh açacak olan esnaflarin yerleri belirlenmesi için kura çekildi. Ilkadim Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçeklestirilen kura çekimine Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, Samsun Pazarcilar Odasi Baskani Muhammet Yazici ve Baskan Yardimcisi Ramazan Bayraktar ve pazarci esnafi katildi.



Baskan Demirtas’a tesekkür

Kura çekimi öncesinden söz alan Samsun Pazarcilar Odasi Baskani Muhammet Yazici, “Ilkadim ilçemizde hizmet verecek olan pazar yerleri ile alakali pazarci esnaflarimizin talebi vardi. Halkimiz da sürekli olarak bizlere bu konuda talebini iletiyordu. Konuyu Belediye Baskanimiz Necattin Demirtas’a ilettik. Kendisi hemen geregini yapti. Burada emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.



“Gerekli adimi attik atmaya da devam edecegiz”

Hazirlanan çekilis kutusunda ilk kura çekimini yapan Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, “Pazarci esnafimiz gerçekten çok zahmetli bir is yapiyor. Bizler yatagimizda uyurken sizler sabahin erken saatlerinde tezgah açip, vatandasimiza saglikli, kaliteli ve hijyenik kosullarda hizmet sunmak için çalisiyorsunuz. Zahmetli, özveri isteyen ve sikintili bir is. Bizlere düsen de sizlerin çalisma ortamlarindaki problemleri elimizden geldigi kadar çözmek. Bu 3 mahallemizde semt pazari konusunda bir eksiklik vardi. Muhtarimizin talebi vardi. Arkadaslarimizla bunu degerlendirdik. Bu konuda da gerekli adimlari attik, atmayi da sürdürecegiz” diye konustu.



“Kapali pazar alanlarini ilçemizde kademeli olarak hayat geçirecegiz”

“Kapali pazar alanlarini ilçemizde kademeli olarak hayat geçirecegiz” diyen Demirtas, “Kademe kademe de olsa tüm ilçe genelinde kapali pazar yerlerini hayata geçirmeyi planliyoruz. Kapali pazar alanlari hem esnafimiza daha iyi çalisma ortami sagliyor hem de vatandaslarimiz için kolaylik olusturuyor. Trafik ve kötü görüntü gibi durumlari da ortadan kaldirmis oluyoruz” ifadelerini kullandi.

Baskan Demirtas, konusmasinin ardindan kura çekimi gerçeklestirildi.

Pazarda tezgâh açacak olan pazarci esnafinin yerleri tek tek kura ile belirlendi.
Kaynak: İHA