Elektrik Ariza Ekiplerinin Basi Arilarla Dertte

Vangölü Elektrik Dagitim A.S (VEDAS) ariza ekiplerinin basi esek arilariyla dertte.

Elektrik Ariza Ekiplerinin Basi Arilarla Dertte
VEDAS ekipleri, sayaçlarla ilgili çesitli islemler yapmak istedikleri zaman sayaç kutularinin içine yuvalarini yapan esek arilari engeli ile karsilasiyorlar. Ekipler; sayaç okuma, sayaç takma ve kaçak tespiti yapmak istedikleri zaman sayaç kutularinin içinde yuva yapan esek arilarinin engeliyle karsilasiyor. Bazen dumanla bazen de arici tulumu giyen ekipler, zaman zaman ise esek arilarinin sokmalarina maruz kalarak hastanelik bile olabiliyorlar.

Bu nedenle VEDAS arilarla mücadele anlaminda ekipler kurarak, köy köy, mahalle mahalle ve ev ev gezerek sayaç kutularini esek arilarindan temizliyor. Bitlis merkeze bagli Narlidere köyünde 42 derece sicaklikta ariyla mücadele eden ekipler, böcek ilaci ile sayaçlari temizleyerek ekip arkadaslarina daha rahat çalisma ortami hazirliyorlar.

VEDAS personellerinden Erkan Demir, ister istemez arilarin yuvalarini bozmak zorunda kaldiklarini belirterek, “Bitlis’in cografi konumu nedeniyle çok zor sartlar altinda çalismaktayiz. Gerek kisin eksi derece gerekse yaz aylarindan 40 derecenin üstünde bir sicaklikta çalisiyoruz. Vatandaslarin talepleri üzerine sayaç kontrolü, sayaç mühürleme, sayaç degistirme ve kaçak kontrolü yapmaktayiz. Özellikle sayaçlarin kutularina yuva yapan esek arilariyla gerek arici tulumu giyerek gerek dumanla gerekse böcek ilaci ile müdahale ediyoruz. Özellikle sayaç okuyan arkadaslar bu konuda çok sikinti yasiyorlar. Bundan dolayi bizlerde bu görevi üstlendik. Tek tek evleri gezip sayaçlari kontrol edip arilarin yuvalarini ister istemez bozmak zorunda kaliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA