Asiyan Fünikülerine Otobüs Ve Metrolar Entegre Oluyor

IBB Ulasim ve Koordinasyon Merkezi toplantisinda gündeme gelen Ekim ayinda hizmete alinacak Rumeli Hisari-Asiyan Füniküler Hatti’ni 2 ayri deniz baglantisiyla otobüs ve metro hatlarina entegre edecek teklif, oy birligiyle kabul edildi. Kararla, deniz ve rayli sistemin toplu ulasimdaki payinin artirilmasi amaçlaniyor.

Asiyan Fünikülerine Otobüs Ve Metrolar Entegre Oluyor
Agustos ayi UKOME (IBB Ulasim Koordinasyon Merkezi) toplantisi, IBB Genel Sekreteri Can Akin Çaglar baskanliginda Yenikapi Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapildi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB), UKOME’ye iki kitadaki metro ve karayolu tasimaciligini baglayacak bir teklif sundu. Ekim ayinda hizmete alinacak Rumeli Hisari-Asiyan Füniküler Hatti’ni 2 ayri deniz baglantisiyla otobüs ve metro hatlarina entegre edecek teklif, oy birligiyle kabul edildi.

Kararla; Asiyan-Üsküdar ve Asiyan - Anadolu Hisari - Küçüksu arasinda gemi seferleri yapilacak. Asiyan-Üsküdar hatti 9,37 liraya, Asiyan - Anadolu Hisari - Küçüksu hatti 7.67 liraya hizmet verecek. Böylece; M5 Üsküdar-Çekmeköy, M6 Levent-Bogaziçi Üniversitesi/Hisarüstü ve F4 Rumeli Hisari-Asiyan hatlari arasinda entegrasyon saglanacak. Ayrica, köprülerdeki karayolu trafiginin rahatlatilmasina da katki sunacak.

Haziran 2019’da yüzde 23 fiziksel ilerlemeyle devralinan fünikülerde, sistemin montaji tamamlaniyor. Agustos ayinda test süreci baslatilacak. Hattin açilmasiyla, metro ilk kez Bogaziçi’nde sahil ve deniz yolu ile bulusmus olacak. Konulacak yeni gemi seferleriyle, Anadolu - Avrupa yakalari arasinda ve köprülerde trafigin rahatlamasina katki sunulacak.
Kaynak: İHA