ABD'de Siyahi Floyd'un Ölümü Nedeniyle Yargilanan 2 Eski Polise Hapis Cezasi

ABD’de, siyahi George Floyd’un ölümü ile ilgili davada yargilanan eski polis memuru J. Alexander Kueng 3 yil, eski polis memuru Tou Thao ise 3,5 yil hapis cezasina çarptirildi. Kueng ve Thao hakkindaki cezalarin açiklanmasi ile Floyd cinayetine karisan 4 polis memuru da hapis cezasina çarptirilmis oldu.

ABD'de Siyahi Floyd'un Ölümü Nedeniyle Yargilanan 2 Eski Polise Hapis Cezasi


ABD’nin Minnesota eyaletine bagli Minneapolis kentinde 25 Mayis 2020’de siyahi George Floyd’u gözaltina aldigi sirada ölümüne neden olan 2 eski polis memurunun cezalari belli oldu. Geçtigimiz subat ayinda Floyd’un medeni haklarini ihlal etmekten ve meslektaslari Derek Chauvin’i durdurmak için müdahale etmemekten suçlu bulunan eski polis memuru J. Alexander Kueng ile Tou Thao hakkinda karar verildi.

Kueng 3 yil, Thao ise 3,5 yil hapis cezasina çarptirildi. Thao ve Kueng ayrica, ikinci derece kasitsiz cinayete yardim ve yataklik ile ikinci derece cinayete yardim ve yataklik etmek suçlamalariyla ekim ayinda eyalet mahkemesinde yargilanacak.

Eski polis Lane 2,5 yil hapis cezasi almisti

Olay yerindeki dördüncü polis olan Lane, sadece bir federal suçlamadan suçlu bulunmus, yargiç Lane’in olaydaki "asgari rolünü" göz önüne alarak geçtigimiz hafta 2,5 yil hapis cezasina çarptirmisti.

Floyd’un tutuklanmasi sirasinda Derek Chauvin, Floyd’un boynuna dizi ile dakikalarca baski uygulamis, Thomas Lane Floyd’un bacaklarini, Kueng gövdesini tutmus, Thao ise yakinlarda durarak kalabaligi geride kalmasini saglamisti. Son cezalarin açiklanmasi ile 4 eski polis memuru da hapis cezasina çarptirilmis oldu.

Chauvin, eyalet ve federal hapis cezalarini ayni anda yatacak

Floyd’un boynuna diziyle dakikalarca baski uygulayan ve ölümüne neden olan Derek Chauvin ise, eyalet mahkemesi tarafindan çarptirildigi 22,5 yil, federal mahkeme tarafindan ise Floyd’un medeni haklarini ihlal etmekten ve cinayetten 21 yil hapis cezasina çarptirilmisti. Chauvin, iki hapis cezasini da ayni anda yatacak.
Kaynak: İHA