Izmir'de ESHOT'ta Görevli Kadin Soföre Saldiri Ani Kamerada

Izmir Büyüksehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlügü bünyesinde görev yapan bir kadin soförün, durak haricinde yolcu almadigi gerekçesiyle sözlü ve fiziki saldiriya ugradigi anlar araç içi kamerasina yansirken süpheli, polis ekiplerince gözaltina alindi. Konuyla ilgili yazili açiklama yapan Baskan Tunç Soyer, “Gereken hukuki takip yapilacak” dedi.

Izmir'de ESHOT'ta Görevli Kadin Soföre Saldiri Ani Kamerada
ESHOT Genel Müdürlügü’ne bagli olarak Konak-Halkapinar Metro 2 (253) hattinda çalisan otobüsün kadin soförü, araçtaki bir erkek yolcu tarafindan darp edildi. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda soför B.A. Alsancak Gar Duragi’ndan yolcu aldiktan sonra hareket etti. Bu sirada tasitlara kirmizi isik yandi. Yesil isigin yanmasini bekleyen otobüse binmek isteyenler oldu ancak soför B.A. yolcu ve trafik güvenligini korumak amaciyla yasak oldugu için kapiyi açmadi.

Korku dolu anlar kameraya yansidi

Bu sirada yolculardan G.Y. soförden kapiyi açmasini istedi ve olumsuz yanit alinca soföre hakaret etti. Bunun üzerine B.A. otobüsü uygun bir yere çekerek ESHOT Soför Destek Hatti’ndan yardim istedi. Polisin beklendigi sirada sözlü saldirinin dozunu artiran zanli, bir anda soför koruma kapisini kirdi ve kadin soföre yumruk atti. Yasanan arbedede soför B.A. sol gözünden ve kolundan yaralandi. Otobüsteki diger yolcularin araya girmesi daha büyük bir yaralanmayi önledi. Olay aninda yetisen polis, zanliyi, kasten yaralama ve kamu malina zarar verme suçlarindan gözaltina aldi. Olayin sokuyla gözyaslarina bogulan soför B.A. darp raporu aldi ve zanlidan sikayetçi oldu. Korku dolu anlar ise araç içi kamerasinca saniye saniye kayda alindi.

“Takipçisiyiz”

Konuyu yakindan takip eden Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, soför B.A.’yi arayarak geçmis olsun dileklerini iletti. Baskan Soyer, “Kadin soförümüze yapilan sözlü ve fiziki saldiri hepimizi derinden üzdü. Bu çirkinlige gereken cezanin verilmesi için hukuki takipteyiz. Soför kardesimize sahip çikan yolcularimiza ve olaya hizla müdahale eden emniyet güçlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA