Baskan Özcan'dan, Su Depolarinin Yapimina Yardim Teklifi

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, içme suyundan zehirlenme olayiyla ilgili olarak Il Özel Idaresine teklifte bulunarak, “Bir protokol imzalayalim. Biz Bolu merkezdeki 250 ila 300 depoyu 1 yil içerisinde kendi kaynaklarimizdan karsilamak suretiyle yeniden yapalim” dedi.

Baskan Özcan'dan, Su Depolarinin Yapimina Yardim Teklifi


Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, merkeze bagli Yuva köyünde yasanan içme suyu zehirlenmeleriyle ilgili basin toplantisi düzenledi.

Il Özel Idaresine bagli 487 köy ile bin 156 mahalle oldugunu, il merkezindeki 250-300 depoyla birlikte il genelinde 900 su deposu oldugunu dile getiren Özcan, bu depolarin çok büyük bir kisminin eski yillarda yapildigini söyledi.



“Insanlarimiz magdur olmasin”

Bolu merkezinde bulunan su depolarini belediye kaynaklarindan yenilemeyi teklif eden Özcan, “Bolu valimize ve Il Genel Meclisi baskanimiza çagrida bulunuyorum. Sizin zaten depolariniz 20-30 metreküplük küçük depolar. Bir protokol imzalayalim. Biz Bolu merkezdeki 250 ila 300 depoyu 1 yil içerisinde kendi kaynaklarimizdan karsilamak suretiyle yeniden yapalim. Ancak ondan sonra siz de klorlama, dezenfeksiyon, kontrol ve denetim ekibi kurarak bunlari denetleyin. Biz oradan sorumlu degiliz. Bolu Belediye Baskani olarak diyorum ki köylüler de bizim ayrilmaz parçamiz. Toplu olarak çikariz ihalesine 1 yil içinde bu depolarin tamami degismis, yenilenmis oldu. Bir daha Bolu’muz bu tür zehirlenmelerle salginlarla sudan kaynakli islerle ugrasmasin, insanlarimiz magdur olmasin” dedi.

Kaynak: İHA