Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Demircan Alanya'da Incelemelerde Bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan, Alanya’daki tarihi ve turistik yerleri gezerek incelemelerde bulundu.

Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Demircan Alanya'da Incelemelerde Bulundu
Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Ahmet Misbah Demircan bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere hafta sonu Alanya’ya geldi. Inceleme gezisine, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Antalya Vakiflar Bölge Müdürü Lütfi Karabacak, Antalya Kültür ve Turizm Il Müdürü Candemir Zoroglu, Alanya Kalesi Kazi Baskani Osman Eravsar, Alanya Müze Müdürü Seher Türken eslik etti.

Ilk olarak Alanya Kalesi’ni gezen Demircan, yapilan yürüyüs yollari ile Alanya Kalesi’nin dünya standartlarinin üzerinde bir tarihi mekan oldugunu söyledi.

Daha sonra restorasyon yapilarak turizme kazandirilan Bedesten, Mutfak Kültür Evi ve Tarihi Süleymaniye Cami gezildi. Demircan, yapilan restorasyon çalismalarini çok begendigini belirterek Alanya turizmine kazandirilan eserler için Baskan Yücel’e tesekkür etti. Teleferigin manzarasini ve dogal yapiyi bozmadan yapilmasini çok begendigini vurgulayan Demircan, “Gerçekten su görüntü çok güzel. Alanya’yi ve Alanya Kalesi’ni görmediysen bir eksiklik var demektir. Teleferik Alanya’ya yeni bir hava, yeni bir heyecan katti.” dedi.

Yenilenen yüzü ile Alanya Müzesi’ni gezen Bakan Demircan, uzmanlar tarafindan müzede sergilenen eserler hakkinda bilgiler aldi.

Alanya ve bölge turizmi hakkinda görüs alisverisinde bulunuldugunu belirten Baskan Yücel, “Kültür ve Turizm Bakan Yardimcimiz Ahmet Misbah Demircan’i Alanya’mizda agirladik. Sehrimizin kültürel ve turistik birçok noktasini gezerek Alanya ve bölge turizmi üzerine görüs alisverisinde bulunduk. Sayin Bakan Yardimcimiza ziyaretleri için tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA