Antalya Film Forum Ve Netflix Yeni Projeleri Desteklemek Için Güçlerini Birlestiriyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde Kültür ve Turizm Bakanligi’nin katkilariyla düzenlenecek 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali çerçevesinde bu yil 2-6 Ekim tarihleri arasinda düzenlenecek Antalya Film Forum Dizi/Kisa Dizi Pitching Platformu, Netflix Türkiye is birligi ile gerçeklesecek.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek yaptigi yazili açiklamada, iki yil önce baslatilan ve Türkiye’den basvuracak projelere alan açma amacindaki Dizi/Kisa Dizi Pitching Platformu’nun ana ödülünün bu yil Türkiye’de ilk kez Antalya Altin Portakal Film Festivali ile is birligi yapan Netflix Türkiye tarafindan verilecegini ve basvurularin bugünden itibaren festivalin web sitesi üzerinden baslayacagini belirtti.

Dizi/Kisa Dizi Pitching Platformu, büyümekte olan uluslararasi dizi sektörüne yeni isimler kazandirmak, projelere ulusal ve uluslararasi destek saglayarak özgün ve üretken içerik gelistirmeye katkida bulunmak amaciyla ilk kez iki yil önce düzenlenmeye basladi.

Bu yil Platform’un ana ödülü Netflix Türkiye tarafindan verilecek. Ana ödül, Netflix’in dizi ve film endüstrisindeki yetenek havuzunu genisletmek ve gelistirmeye yönelik verilecek 100 bin TL tutarindaki nakdi destegi ve Netflix Türkiye Dizi Projesi Gelistirme Atölyesi’ne katilimi içeriyor. Katilim ödülüne hak kazanan projenin ilk degerlendirme hakki da Netflix Türkiye’ye ait olacak.

Dizi/Kisa Dizi Pitching Platformu basvurulari basladi

Bugün itibariyla festivalin web sitesi üzerinden yapilabilecek Dizi/Kisa Dizi Pitching Platformu basvurulari arasindan seçilecek 5 özgün proje ile dijital platformlar için proje gelistirenler ve yapimcilar desteklenecek, uluslararasi ve ulusal endüstri profesyonellerine sunulacak.

Basvurular ve platforma katilmaya hak kazanan projeler, kendi alanlarinda uzman, yabanci ve yerli yönetmen, yapimci, senarist, dagitimci, film fonu yöneticisi, televizyon kanali yöneticisi ve satis sirketi temsilcisi gibi sektör profesyonellerinden olusan platform jürisi tarafindan degerlendirilecek. Dizi/Kisa Dizi Pitching Platformu için Netflix Türkiye tarafindan verilecek ana ödül disindaki diger sponsor ödülleri önümüzdeki günlerde açiklanacak.

Antalya Film Forum bu yil 2-4 Ekim tarihleri arasinda Antalya’da, 4-6 Ekim tarihlerinde ise çevrimiçi olarak gerçeklestirilecek.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in ev sahipliginde düzenlenen 59. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin idari direktörlügünü Cansel Tuncer, yönetmenligini Ahmet Boyacioglu üstlenirken, sanat yönetmenligini Basak Emre, Antalya Film Forum direktörlügünü Armagan Lale ve Pinar Evrenosoglu yürütüyor.
Kaynak: İHA