5 Yil Aradan Sonra Ilk Kruvaziyer Gemisi Sinop'a Yanasti
Karadeniz’in önemli limanlarindan ve turizm merkezlerinden birisi olan Sinop’a 5 yil aradan sonra ilk kruvaziyer gemisi 937 kisiyle yanasti.

Kültür ve Turizm Il Müdür V. Metin Süren, “En son 2017 yilinda gelmisti, daha sonra pandemi ve savas nedeniyle bazi seferler iptal edilmisti. Pandemi sonrasi kesinlesmis 15 seferi ile bugün baslamis oluyor” diye konustu.
Turizmci Burhan Levent, “7 seneden beri ilk getirdigimiz gemi oldu, insallah devami da gelecektir. Karadeniz havzasinda ve en çok Ege’ye kadar uzanabilecek. Ülkemiz için hayirli olmasini diliyorum. Turizm açisindan çok önemli, bu sene çok gemimiz vardi maalesef savas nedeniyle iptaller yasandi, önceki yillarda pandemiden dolayi iptal oldu. Önceki yillar Istanbul Galataport’un insasinin devam etmesinden dolayi Karadeniz’e açilamadilar. Bundan sonra devam edecegini umuyoruz. 607 yolcusu 330 mürettebati var. Kapasitesi daha yüksek, her geliste artarak gidecek. Sinop’a haftada bir ugrar bulunmakta Ekim sonuna kadar” dedi.
