Öz Iplik Is Sendikasi Saldiriya Ugrayan Isçiye Sahip Çikti

Öz Iplik Is Sendikasi Karabük Il Baskanligi, sendika üyesi tekstil isçisi Zekeriya Çakir’in darp edilmesini kinadi.

Öz Iplik Is Sendikasi Saldiriya Ugrayan Isçiye Sahip Çikti


Karabük’te tekstilde çalisan Zekeriya Çakir (36), iddiaya göre TEKSIF Sendikasi’nda görevli bulunan sahislar tarafindan araçla alinarak bos araziye götürüldü. Burada tehdit edilen Çakir, araçtan indirilerek darp edildi. Saldirganlarin daha sonra serbest biraktigi Çakir, hastaneden darp raporu aldiktan sonra polis merkezine giderek sikayetçi oldu. Öz Iplik Is Sendikasi Karabük Il Baskani Yavuz Bayiryol, basin açiklamasi düzenleyerek üyelerine gerçeklestirilen saldiriyi kinadi. Saldiriya ugrayan Zekeriya Çakir’in yaninda olduklarini belirten Bayiryol, “Emekçilerle var olmus güzel ilimiz ne yazik ki kendini bilmez bir zorbanin çirkinligine sahne olmustur. Karabük’te kurulu bulunan Gürmen Tekstil-Ramsey’de çalisan üyemiz, yalan söylenerek, iyi niyeti suistimal edilerek evinden çikarilmis, darp ve tehdit edilmistir. Bu çirkinligi siddetle kiniyoruz. Elbette kendini bilmez bu zorbanin yaptigi yanina kar kalmayacaktir. TEKSIF Sendikasi’nda görevli olan kisi veya kisilerin içinde bulundugu 06 plakali araç ile disaridan organize edildigi ortada olan bu çirkin girisimle ilgili suç duyurusunda bulunulmustur. Söz konusu kisi ve kisiler, yüce yargi önünde hesabini verecektir” dedi.



“Üyemize yapilan saldiri emek mücadelesine saldiridir”

Öz Iplik Is Sendikasi’nin uzun mücadele sonrasi örgütlendigi Gürmen Tekstil’de bir süredir gerçege uymayan söylemlerle, yanlislarla yürütülen saldirilarin bosa çiktigini ifade eden Bayiryol, sunlari söyledi:

“Darp edilen üyemizin daha önce TEKSIF Sendikasi’na üye iken, malum sendikanin gerçek disi söylem ve yanlislarini fark edip Öz Iplik Is’e üye olmasi ve böyle bir saldiriya maruz kalmasi tesadüf degildir. Darp eden sahisin TEKSIF Sendikasi’nda görevi bulunmaktadir. Sendikamizin isçiler tarafindan tercih edilen sendika olmasi gerçegini örtme çabasi içinde olanlar tarafindan maalesef bu çirkin olay gerçeklestirilmistir. Türkiye’nin her bir kösesinde irtifa kaybedenlerin çirpinislari, dogrudan uzak çarpitmalarina emekçiler pirim vermemistir. Gözünü hirs bürüyen kisiler sonunda isi zorbaliga dökmüslerdir. Üyemize yapilan saldiri emek mücadelesine saldiridir. 43 bin Öz Iplik Is Sendikasi’nin üyesi ve bütün gerçek emekçi kardeslerimizle birlikte arkadasimizin arkasindayiz.”

Olayi anlatan Öz Iplik Is Sendikasi üyesi Zekeriya Çakir, tanimadigi bir numaradan kendisinin arandigini kaydederek, “Arkadasimin oraya gidecegimizi ve 5 dakika görüsme yapacaklarini söyledi.

O arkadasimi aradim ulasamadim. Daha sonra ulasamadigim arkadasimin tanidigi diye otomobile bindim. Soguksu Mahallesindeki yurdun arkasinda Soner D. isimli sahis bindi arabaya. Ben Kayabasi Mahallesi’ndeki arkadasimin yanina gidiyoruz zannederken onlar beni 200 Evler’e getirdiler. Oradan da bir kisiyi alip Cevizkent’in yukarisindaki bos araziye götürdüler” dedi.

Arabadan indikten sonra tanimadigi sahsin soru sorduktan sonra kendisine saldirdigini söyleyen Çakir, “Ben yikilmayinca Soner D. isimli sahis ayagima vurdu. Yere yikilinca Sinan Albas isimli arkadasim üzerime atlayarak beni savundu” diye konustu.

Çakir, evden çiktigi sirada esini kendisine ulasamadigi durumda polise haber vermesi gerektigini tembihledigini söyledi.

Sinan D.’nin kendisine pala göstererek sendikadan istifa etmesi yönünde tehditlerde bulundugunu aktaran Çakir, ailecek bu olay sonrasi yiprandiklarini belirtti.

Kaynak: İHA