Meriç Nehri'nde Hayran Birakan Gün Batimi Manzarasi

Osmanli Devleti’ne 92 yil baskentlik yapan Edirne’deki Meriç Nehri’nde gün batiminda ortaya çikan essiz manzara, görenleri kendine hayran birakiyor.

Meriç Nehri'nde Hayran Birakan Gün Batimi Manzarasi
Gün batiminin en güzel gözlendigi nadir nehirler arasinda bulunan ve Osmanli döneminde padisahlar tarafindan da sik sik ziyaret edilen Meriç Nehri’nde günesin batisi sirasinda kartpostallik görüntüler ortaya çikiyor. Günesin batisi sirasindaki kizilligin Meriç Nehri’ne yansimasiyla ortaya çikan essiz manzara görenleri hayran birakirken, günesin batisini seyreden vatandaslar bol bol fotograf çektiriyor. Masalsi manzaranin olustugu anlar, dügün fotografi için de tercih ediliyor.

Dis çekim için Istanbul’dan Edirne’ye geldiklerini belirten Murat Aydin, “Bu essiz manzaranin güzelliginden faydalanabilmek için Istanbul’dan geldik ve çok güzel fotograflar çekildi” dedi.

Görkem Özkuru da, “Meriç Nehri ve Meriç Köprüsü kültürümüzün yüzyillardir parçasi. Günes batiminda da çok güzel fotograf çikiyor” diye konustu.

Fotografçi Güray Muhçu, Meriç Nehri’nde gün batimi fotografi için yogun talep oldugunu ifade etti.

Meriç Nehri’nde gün batiminin ardindan tarihi Meriç ve Tunca köprülerinde "kirmizi-beyaz" isiklandirma yapiliyor. Isiklandirilan tarihi köprüler, görsel sölen sunuyor. Gün batimini izlerken çok mutlu olduklarini söyleyen Muhammet Aras, tarihi köprülerin de isiklandirilmasiyla ortaya essiz bir güzellik çiktigini görünce arkadaslariyla köprüyü izlediklerini anlatti. Bir baska vatandas da, Meriç Nehri’nin günün her saati farkli güzellikte oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA