Diyarbakir'da Bayram Tatilinde 80 Tona Yakin Tescilli Ürünler Ciger Ve Tatli Satisi Yapildi

Diyarbakir’da esnaf, bayram tatili süresince yogun bir yerli ve yabanci turist agirladi. Kenttin tescilli gidalari olan ciger, kadayif ve baklava gibi tatlilardan toplamda yaklasik 80 tonluk satis yapilarak bayram havasi yasandi.

Diyarbakir'da Bayram Tatilinde 80 Tona Yakin Tescilli Ürünler Ciger Ve Tatli Satisi Yapildi
Inanç turizmi kentlerinden Diyarbakir, Kurban Bayrami tatili süresince yogun bir yerli ve yabanci turistte ev sahipligi yapti. Kenttin dinamiklerinden esnaf, özellikle tescilli ürünleri ciger ve tatli çesitleriyle 80 ton gibi bir satis yaparak adeta bayram havasi geçirdi. Diyarbakir Lokantacilar Kebapçilar ve Tatlicilar Odasi Baskani Hasim Elkaan, Diyarbakir’in ayri bir bayram havasi yasadigini, tatil sezonunda denk gelmesiyle umduklarinin üstünde müsterileri ve misafirleri geldigi degerlendirmesinde bulundu.

“Ciger, bu dönem asil bayramini yasadi”

Bayram hazirligi sebebiyle hem il, hem de il disi tatli siparisleri oldugunu aktaran Elkaan, “Takriben 20 tona yakin kadayif satisimiz oldu. 15-20 tona yakinda baklava satisimiz oldu. Cigere gelince de, asil bayramini yasiyoruz bu dönem. Cigerimiz cografi tescil isaret belgesi aldi. Gastronomi turizmine dogru yönelmeye çalisiyoruz. Gastronomi sehrine adayiz. Toplamda 49 tane cografi isaret tescil belgesi aldik. Bayram süresi içerisinde 40 ton ciger satisimiz oldu” dedi.



“Bayramda ciger için disarida kuyruk olusmustu”

Ciger ustasi Onur Erdin, Diyarbakir’da akla gelen ilk seyin ciger oldugunu ifade etti.

Diyarbakir insaninin tatil için disari çiktigini, yurt disindan da insanlarin Diyarbakir’a tatil için geldigini belirten Erdin, “Sirf Diyarbakir’in öz cigerini tatmaya geldi. Bayramda ciger için disarida kuyruk olusmustu. Müsteriler burada saatlerce ciger yemeyi bekliyordu. Bildigim kadariyla bayram 45 tona yakin ciger tüketimi var” diye konustu.

Istanbul’dan Diyarbakir’a bayram tatili için gelen müsterilerden Ismail Bayrak ise Bayram için Istanbul’dan Diyarbakir’a geldigini kaydetti.

Bayrak, “Diyarbakir’a gelmisken cigeri yemeden olmaz dedik. Tadina baktik, tadi çok güzel; cigeri begendik. Esim, çocugumla beraber geldik. Onlarda yediler. Ciger denilince Diyarbakir’a gelip tadina bakmak lazim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA