Tonlarca Agirligindaki Çam Agaci Ailenin Üzerine Devrildi

Bursa’da çamlik alanda masada oturan 8 kisilik bir ailenin üzerine yanlarinda bulunan tonlarca agirligindaki çam agaci devrildi. Biri çocuk 2 kisi yaralandi. Ailenin yaninda bulunan bebek arabasindaki çocuk ise son anda kurtarildi.

Tonlarca Agirligindaki Çam Agaci Ailenin Üzerine Devrildi
Bursa’nin Orhangazi ilçesi Iznik Gölü’nde Çamlik alanda masada oturan 8 kisilik bir ailenin üzerine hemen yani baslarindaki çam agaci devrildi. Olayda biri çocuk 2 kisi yaralandi. Ailenin yaninda bulunan bebek arabasindaki çocuk son anda bebek arabasindan kucaklanip kurtarilirken, bebek arabasi çam agacinin altinda kaldi. Olayda bölgedeki isletme sahibi çamliktaki bazi agaçlarin uzun zamandir tehlike arzettigini bildirmelerine ragmen tedbir alinmadigini belirterek duruma tepki gösterdi.

Faciadan dönülen olay saat 22.30 siralarinda Orhangazi’de Iznik Gölü sahilindeki çamlik alanda meydana geldi. Alinan bilgilere göre aralarinda çocuklarinda bulundugu 8 kisilik aile çay içmek için Çamlik tesisinin içinde bulunan bir isletmeye ait masaya oturdular.

Çam agaci kirilip ailenin üzerine devrildi

Ailenin masada çay içtikleri esnada hemen yanlarindaki çam agaci gövdesinden kirilarak devrildi. Agaçtaki çatirtiyi duyan aile saga sola kaçisirken devrilen agacin çarptigi 16 yasindaki Gizem S. Ile birlikte Özge M. Yaralandi. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen saglik ekipleri iki yaraliyi alarak Orhangazi Devlet Hastanesine sevk etti.

Bebek arabasindaki bebek son anda kurtarildi

Olay esnasinda agaçtaki çatirtiyi duyan aile fertleri hemen yani baslarindaki bebek arabasinda bulunan bebegi kapip kaçmasi ile muhtemel bir faciadan da dönülmüs oldu. Çam agaci bebek arabasinin üzerine devrilirken, olay esnasinda büyük panik yasandi.

Vatandaslar ve isletme sahibinden tepki

Olay sonrasinda bölgedeki bir isletme sahibi çamlik içindeki bazi agaçlarin devrilme tehlikesi bulundugunu daha önce defalarca belediye ve ilgili kurumlara bildirmelerine ragmen ilgilenilmedigini belirterek, halen çamlikta bazi agaçlarin yan yatmis durumda oldugunu, bunlar için acil önlem alinmasi gerektigini belirttiler.
Kaynak: İHA