Esenler'de Kiraz Festivali'ne Yogun Ilgi

Esenler Belediyesi ve Malatya Yesilyurt Belediyesi tarafindan Esenler’de düzenlenen Yesilyurt Dalbasti Kiraz Festivali’ne vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Esenler'de Kiraz Festivali'ne Yogun Ilgi
Esenler Belediyesi ve Malatya Yesilyurt Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesinde Yesilyurt Dalbasti Kiraz Festivali düzenlendi.

Festivale Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, Malatya Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, siyasi parti yetkilileri, STK mensuplari ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan festivalde, halk müzigi sanatçisi Elif Avci ve Selahattin Alpay sahne alarak sevilen parçalarini seslendirdi. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi festivalde, protokol üyeleri Yesilyurt Dalbasti Kirazi ikram etti.

“Bu topraklarin ruhundan fiskiran her sey insanligin önüne güzellikler olarak yansimistir”

Istanbul’daki Malatyalilarin en fazla yasadigi ilçenin Esenler oldugunu ifade eden Esenler Belediye Baskani M. Tevfik Göksu, “Biz öyle büyük bir cografyanin ve medeniyetin çocuklariyiz ki, bizim topragimizin her bir bereketi, yeryüzünde insanligin bereketi haline gelmistir. Malatya’nin bereketi, Trabzon’un bereketi, Hakkari ve Diyarbakir’in bereketi, bu topraklarin kendi ruhundan fiskiran her sey insanligin önüne güzellikler olarak yansimistir” dedi.

Konusmalarinin ardindan Baskan Göksu’ya, Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar Dalbasti Kiraz’i ve bir hediye takdim etti.
Kaynak: İHA