Bursa'da Kadinlari Fuhusa Zorladiklari Iddia Edilen 10 Süpheli Tutuklandi

Bursa’da kadinlari fuhusa zorladiklari iddia edilen süphelilere, Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Ahlak Büro Amirligi ekiplerince düzenlenen es zamanli operasyonlarda gözaltina alinan 10 kisi çikarildigi hakimlikçe tutuklandi.

Bursa'da Kadinlari Fuhusa Zorladiklari Iddia Edilen 10 Süpheli Tutuklandi
.

Bursa Cumhuriyet Bassavciligi talimatiyla harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlügü Ahlak Büro Amirligi ekipleri fuhus operasyonu düzenledi.

Yapilan operasyonda, Z.Ö.(49), B.Y.(32), Ü.Y.(24), C.Y.(52), A.Y.(20), M.E.(33), B.Ö.(32), F.Z.(31), M.A.(32) ve B.A.(28) isimli 10 kisi gözaltina alindi. Gözaltina alinan süphelilerden dördünün ayni aileden, ikisinin ise yabanci uyruklu oldugu ögrenildi. Fuhusa sürüklenen 14 yabanci uyruklu kadin ise ifadelerinin alinmasinin ardindan Bursa Il Göç Idaresi’ne teslim edildi.

Örgütün katalog, özel internet siteleri ve müsteri referanslariyla kadinlari fuhsa sürükledigi tespit edilirken, kaçmak isteyen kadinlarin ise çesitli tehdit ve iskencelere maruz kaldigi ögrenildi. Örgüt mensuplarinin evlerinde yapilan aramalarda 14 adet cep telefonu, 15 adet sim kart, fuhustan elde edildigi düsünülen 32 bin lira ile bir miktar döviz ve 27 bin Özbekistan Somu ele geçirildi.

Emniyetteki islemleri tamamlandiktan sonra adliyeye sevk edilen 10 kisi, çikarildiklari hakimlikçe tutuklandi.
Kaynak: İHA