Bakan Soylu, Selde Kaybolan Gencin Arama Kurtarma Çalismalarini Inceledi

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, selden etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. Ardindan Bakan Soylu, Kastamonu’nun Küre ilçesinde selde kaybolan gencin arama kurtarma çalismalarini inceleyerek aile ile görüstü.

Bakan Soylu, Selde Kaybolan Gencin Arama Kurtarma Çalismalarini Inceledi


Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 27 Haziran’da siddetli yagislar sonucunda Kastamonu’da meydana gelen sel ile ilgili zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Ilk olarak helikopter ile sel afetinin yasandigi Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulunan Bakan Soylu, havadan selden etkilenen alanlari gezdi. Bakan Soylu, ardindan Bozkurt’un Ilisi köyünü ve ilçe merkezini gezerek çalismalar hakkinda bilgi aldi. Bakan Soylu, AFAD Baskani Yunus Sezer ile diger ilgililerden çalismalar hakkinda bilgi alarak, burada Ezine Çayi’ndaki çalismalari bir süre takip etti. Ardindan ilçe esnafini ve ilçe halkini ziyaret eden Bakan Soylu, geçmis olsun dileklerinde bulunarak selzede vatandaslarin istek ve taleplerini dinledi.

Soylu, Bozkurt’taki incelemelerinin ardindan helikopter ile Küre ilçesine geçti. Küre’de selden etkilenen alanlarda incelemelerde bulunan Bakan Soylu, sel afeti ve su taskinlarindan etkilenen Küre ilçesine bagli Ikizciler köyünde sele kapilarak suda kaybolan Recep Bakarci’nin devam eden arama kurtarma çalismalarini inceledi. Bakirci’nin ailesiyle de görüsen Bakan Soyla, arama çalismalariyla ilgili görevlilerden bilgiler aldi. Soylu, daha sonra Bartin’i gitmek üzere Kastamonu’dan ayrildi.
Kaynak: İHA