Çildir Gölü, Ege Ve Akdeniz Sahillerini Aratmiyor

Çildir Gölü, Ege ve Akdeniz sahillerini aratmiyor. Hava sicakliginin 30 dereceyi gördügü Kars’ta vatandaslar serinlemek için kendilerini Çildir Gölü’nün serin sularina birakti.

Çildir Gölü, Ege Ve Akdeniz Sahillerini Aratmiyor
Yaklasik 124 kilometrekare alani ile Dogu Anadolu Bölgesi’nin Van’dan sonra en büyük 2’inci gölü olan Çildir Gölü’nü sicaktan bunalan vatandaslari agirliyor.

En derin noktasi 42 metre olan, deniz seviyesinden bin 959 metre yükseklikteki Çildir Gölü’nde serinlemek isteyenler, göl kenarina akin ediyor. Göl kiyisindaki mesire alaninda piknik yapanlar daha sonra serinlemek için kendilerini suya birakiyor.

“30 derece sicaklikta serinliyoruz”

Kars’a Istanbul’dan geldigini ifade eden Mertcan Ates, “Vallahi güzel, temiz her ne kadar Ege’de Marmara’da deniz varsa bizim de Çildir Gölümüz var. Serinliyoruz, güzel 30 derece sicakligin içerisinde iyi” dedi.

“Insanlar suda serinliyorlar”

Çildir Gölü’nün çok güzel oldugunu belirten Sinan Elik, “Gerçekten çok güzel, dogasi, suyu tabiati her seyi çok güzel. Arkadaslarimiz suya girdi. Gerçekten çok güzel, suan görüyorsunuz. Hava sicakligi 30 derecenin üzerinde insanlar suda serinliyoruz” diye konustu.

Hava sicakliginin 30 dereceyi gördügü Kars’ta vatandaslar Arpaçay Kütük Eve akin etti. Burada çam agaçlarinin arasindan sevdikleriyle zaman geçiren vatandaslar daha sonra Çildir Gölü’ne girerek serinledi. Insanlarin serinlemek için akin ettigi Çildir Gölü, adeta Ege ve Akdeniz sahillerini aratmadi.
Kaynak: İHA