Ellerine Kürekleri Aldilar, Alevlerin Üzerine Kostular

Aydin’in Nazilli ilçesinde baslayan orman yangininin söndürülmesi için karadan ve havadan çalismalar yogun bir sekilde devam ederken, bölgedeki vatandaslar da ellerine aldiklari kürekler ile alevlerin üzerine kostu.

Ellerine Kürekleri Aldilar, Alevlerin Üzerine Kostular


Türkiye’nin en sicak illerinden olan Aydin’da hava sicakliklarinin artmasi ile birlikte orman yangini riski de artmaya basladi.

Nazilli ilçesi kirsal Kircakli Mahallesi Karincalidag Tekçögür mevkiinde aksam üzeri saat 17:30 siralarinda henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangini meydana geldi. Rüzgarin da etkisiyle kisa sürede büyüyen orman yangini için söndürme çalismalari yogun bir sekilde devam ediyor. Havadan ve karadan yangina müdahale edilirken, bölgedeki vatandaslar da çalismalara önemli destek sagliyor. Yanginin basladigi ilk anlardan itibaren bölgeye giden köylüler ellerine aldiklari kürekler ile adeta alevlerin üzerine kostu.

Söndürme çalismalarina ellerindeki imkanlar ile destek veren vatandaslar, ekipler ile birlikte zaman zaman yol açma çalismalarina destek oldu, zaman zaman da alevlerin bölgede bulunan tarim arazilerine ulasmamasi için yogun çaba sarf etti.

Yanginin büyümemesi için yangin söndürme uçak ve helikopterleri de yogun mesai harcarken, yanginin büyük ölçüde kontrol altina alindigi ögrenildi.
Kaynak: İHA