Biden, Suudi Arabistan Disisleri Bakani'nin Kasikçi Cinayeti Hakkindaki Açiklamalarini Yalanladi

ABD Baskani Joe Biden, Suudi Arabistan Disisleri Bakani Adil el-Jubeir’in Cemal Kasikçi davasinda ABD’nin Suudi Arabistan’i suçlamadigi yönündeki iddialarini yalanladi.

Biden, Suudi Arabistan Disisleri Bakani'nin Kasikçi Cinayeti Hakkindaki Açiklamalarini Yalanladi


ABD Baskani Joe Biden, Orta Dogu ziyaretleri çerçevesinde ziyaret ettigi Suudi Arabistan’in Cidde kentinde dün Suudi yetkililerle bir araya gelmisti. Suudi Arabistan Disisleri Bakani Adil el-Jubeir, Suudi yetkililerle görüsen Biden’in Cemal Kasikçi’nin öldürülmesine iliskin Suudi Arabistan’i suçlamadigini iddia etti. Jubeir yaptigi açiklamasinda, Biden’in Kasikçi davasinda Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’i suçlayan ifadesinin olmadigini söyleyerek, ABD Baskani’nin ABD’nin de hatalar yaptigini söyledigini belirtti.



Biden’dan yalanlama geldi

Biden, Suudi Disisleri Bakani el-Jubeir’in Kasikçi davasina iliskin yaptigi açiklamalara itiraz ederek, Riyad yönetiminin basina aktardiklarinin gerçegi yansitmadigini söyledi.



"Insan haklari konusunda sessiz kalmayacagimiz"

ABD Baskani Joe Biden, dün Suudi yetkililerle insan haklarini ve siyasi reform konularini görüserek, "Her zaman oldugu gibi, konunun benim ve Amerika Birlesik Devletleri için hayati derecede önemli oldugunu her zaman açikça belirttim. Kasikçi cinayetiyle ilgili olarak, toplantinin basinda gündeme getirdim gibi, o zaman ne düsündügümü açikça ortaya koydum ve bunda nettim. Bir Amerikan Baskani olarak çok açik bir sekilde, insan haklari konusunda sessiz kalmayacagimizi söyledim" açiklamasini yapmisti.
Kaynak: İHA