Yüksekova'da Binlerce Kisi Dev Türk Bayragiyla '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Yürüyüsüne Katildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle binlerce kisi Türk bayraklariyla yürüyüs gerçeklestirdi.

Yüksekova'da Binlerce Kisi Dev Türk Bayragiyla '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Yürüyüsüne Katildi


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle, Ipekyolu Caddesi üzerinde bulunan Semsettin Onay Anadolu Lisesinin bahçesinde bir araya gelen binlerce kisi, Cengiz Topel Çaddesi’ne kadar ’Sehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarla milli ve birlik yürüyüsünü yapti. Yürüyüsün ardindan okul bahçesinde düzenlenen programa geçildi. Program ilk olarak saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin ardindan, okunan selayla devam etti.

Programda konusan Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ömer Çimsit,’ "FETÖ’cü alçaklarin ihaneti karsinda, destan yazan kardeslerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize ülkemiz ve milletimiz için gösterdikleri cesaret ve fedakarliklarindan dolayi sükranlarimizi sunuyoruz. Allah hepsine hayirli ve huzurlu ömürler nasip etsin. Bir taraftan 251 vatandasimizin bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yasarken, diger tarafta dünyada esine rastlanmayan bir direnise imza atmanin onurunu yasiyoruz. 15 Temmuz bize sunu gösterdi, bu millet vatan konusunda oldugunda her türlü farkliliklarini bir kenara birakan ayni safta bulusan necip bir millettir. Bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir. Rabbim bu birligimiz, bu kardesligimizi daim etsin. Rabbim vatanimiza her türlü saldiridan, her türlü ihanetten korusun. Rabbim 15 Temmuz benzeri travmalari bu millete yasatmasin Bu vesile ile bu güne kadar bu vatan için, bu bayrak için can vermis sehitlerimizi minnet ve rahmetle aniyoruz. Allah bu millete bir daha istiklal marsini yazdirmasin insallah" dedi.



Kaymakam konusmasinda, Imam Hatipleri’nin okudugu dua, ilahi ve sinevizyonla son bulurken, program tüm merkez camilerde okunan selayla son buldu. Gerçeklestirilen yürüyüse, Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ömer Çimsit, Piyade Komando ve Garnizon Komutani Erdogan Dur, Yüksekova Ilçe Emniyet Müdürü Murat Günes, Yüksekova Ak Parti Ilçe Baskani Fatih Arslan, Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz Büyüksu, Yüksekova Milli Egitim Müdürü Yusuf Karael, Yüksekova Belediye Baskan Yardimcisi Feyzi Yildirim, Yüksekova Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Akif Arslan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Abdurrahman Pinar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Vedat Çogaç, Yüksekova Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Yeni Baskani Selami Durna, Yüksekova Sehit Aileleri ve Gaziler Dayanisma Dernegi Baskani Sami Keskin, Yüksekova Sevgi Kardeslik Dayanisma Dernegi Baskani Naim Onat, Yüksekova Engelli Bireyler Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mehmet Salih Diler, Pinyanisi Asiret Lideri Ali Ihsan Zeydan, merkez ve köy muhtarlari çok sayida vatandas katildi.

Dev Türk Bayragiyla binlerce kisi Yürüyüste FETÖ ihanetini lanetlerken, sehitlere tekbirler unutulmadi.
Kaynak: İHA