Sinir Kenti Kilis'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinligi

Suriye sinirina sifir noktada bulunan Kilis’te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinligi düzenlendi.

Sinir Kenti Kilis'te 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinligi


Cumhuriyet Meydani’ndan gerçeklestirilen etkinlige Vali Recep Soytürk, 6’nci Kolordu Komutani Korgeneral Metin Tokel, AK Parti Kilis milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutani Piyade Albay Halil Siddik Ayhan, Il Jandarma Komutani Albay Selami Aksit, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, siyasi parti il baskanlari ile vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi okunduktan sonra sahitler için dua yapildi. 15 Temmuz sehirlerinin isimlerinin anonsu üzerine törene katilanlar burada diye bagirdi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasi sinevizyon esliginde meydana yansitildi. 15 Temmuz Sancak Kosusundaki Türk bayragi Vali Recep Soytürk’e teslim edildi. Ögrencilerin siir okumasiyla devam eden etkinlikte mehter takimi gösterisi büyük alkis aldi. Hafta nedeniyle dereceye giren ögrencilere hediyeler verildi.

Törende bir konusma yapan Belediye Baskani Servet Ramazan, “15 Temmuz gecesi vatanimizi, milletimizi, demokrasimizi ve aydinlik gelecegimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmis, milletin silahlarini yine bu aziz ve fedakar millete dogrultarak kanli bir darbe girisiminde bulunmuslardi. O gün her sey planliydi. Ancak unuttuklari sey, Türk Milleti’nin bin yillik sanli tarihinin geregi olarak, her türlü fikriyle ve farkliliklariyla, vatanimiz söz konusuysa tek vücut halinde cani pahasina vatanini savunacagi gerçegiydi. Milletimiz o gece hürriyetine sahip çikarak Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in çagrisiyla sokaklara çikmis, tanklarin ve agir silahlarin üzerine adeta sehadete kosarcasina yürümüs ve bir isgal tesebbüsünü tarihi bir zafere imza atarak hezimete ugratmisti” dedi.

Milletvekili Dal, “Legal görünümlü, ülkemizin bütün kilcan damarlarina sizmis, emperyal güçlerin usakligini yapan, illegal bir örgüt olan, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girisimini unutmadik, unutmayacagiz, unutturmayacagiz” dedi.



Vali Soytürk, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, önderliginde hain darbe girisimine milletin karsi darbe yaptigini ifade ederek, “Aziz milletimizin basinda cumhurbaskanimizin milletine seslenerek sokaga çikma talimati verdi. Milleti ona güvendi, sokaga çikti, tanklara, helikopterlere, uçaklara, meydan okudu, canini bile bile verdi. Ama bu darbeyi engellemistir” dedi.

Kaynak: İHA